Shortbread med pecannødder og chokolade

Shortbread med pecannødder og chokolade

Smørlækker småkage med skønt fyld.

Ingredienser

  • 40 stykker
  • 100 g pecannødder
  • 100 g mørk chokolade (56-70 %)
  • 5 dl hvedemel
  • 200 g smør
  • 1 ¼ dl sukker2 æggeblommer
  • 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 175 grader. Hak nødder og chokolade og sæt det til side.
  2. Bland mel, smør og sukker til en grynet masse. Tilsæt æggeblommer, vaniljesukker samt de hakkede nødder og chokolade og saml dejen til dine shortbread. Lad den hvile ½-1 time i en plastikpose i køleskabet.
  3. Rul dejen til shortbread ud på et melet bord i 1½ cm's tykkelse, og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, så den dækker næsten hele pladen.
  4. Bag shortbread i 15-20 min.
  5. Tag den færdigbagte shortbread ud og skær den ud i aflange stykker, ca. 4 x 1½ cm.
  6. Få mere insipration til julens søde sager her