Skinkeschnitzler med sursød sovs
Klassisk hverdagsmad med spændende tilbehør.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Stege-/kogetid: ca. 10 min.
- 4 skinkeschnitzler (af inderlår, 1 cm tykke)
- salt og peber
- 1 spsk. olie
- Sursød sovs med ananas:
- 2 forårsløg
- 1 spsk. olie
- 2 dl hønsebouillon
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. sukker
- 1 ds. ananas (i egen saft, 560 g brutto)
- 1 spsk. majsstivelse
- evt. 1 tsk. rød chili
- Pynt: evt. frisk koriander (eller persille)
- Tilbehør: løse ris og lynstegte grønsager (f.eks. peberfrugt og broccoli)
- Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Varm olie på en pande. Brun schnitzlerne heri. Skru ned til middelvarme, og steg dem færdige i 1½-2 min. på hver side, til de netop er gennemstegte.
- Sursød sovs:Snit forårsløgene, og svits dem kort i olie. Tilsæt bouillon, eddike, sukker, terninger af ananas og ananassaften fra dåsen.
- Udrør majsstivelsen i lidt vand, og rør det i sovsen. Tilsæt evt. friskhakket chili. Kog kort igennem under omrøring. Smag til med salt og peber, og servér sovsen til kødet. Pynt evt. med koriander. Servér med det foreslåede tilbehør.