syllabub dessert

Skøn nytårsdessert: Syllabub

Syllabub er en traditionel engelsk dessert, der kan spores helt tilbage til 1600-tallet. Den smager fantastisk, og så er den hurtig at lave.

Dessert til 6 personer

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 50 g sukker
  • 2 spsk. appelsinsaft
  • 3 spsk. Amaretto
  • 5 dl piskefløde
  • 12 makroner
  • 6 passionsfrugter
  • 5 japanske kirsebær

Sådan laver du syllabub

  1. Hæld sukker i en stor skål sammen med appelsinsaft og Amaretto.
  2. Tilsæt fløden. Pisk med et piskeris, til cremen bliver blød og luftig.
  3. Knus to makroner i hvert glas. Hæld cremen over. Pynt med passionsfrugt og japanske kirsebær.
  4. Tip: Tilbered desserten lige før den skal spises. Sørg for, at glassene med knuste makroner er klar på forhånd.