Blåbærtærte

Skøn blåbærtærte med mandler

Du kan variere fyldet afhængig af sæson - og efter hvad du kan få af bær på frost.

BLÅBÆRTÆRTE MED MANDLER

(1 tærte, ca. 8 pers.)

Tid: ca. 40 min. plus hvile- og bagetid

Ingredienser:

250 g hvedemel

75 g mandelmel eller smuttede, fintmalede mandler

100 g sukker

1 knsp salt

150 g smør

1 æg

1½ spsk vand

Fyld:

1 dl blåbærsyltetøj

300 g blåbær

3 spsk flormelis

1 spsk hvedemel med top

25 g smør

Desuden:

1 sammenpisket æg til pensling

2 spsk perlesukker

Sådan gør du:

  1. Bland hvedemel, mandelmel, sukker og salt i en skål. Smuldr smørret heri. Saml dejen med æg og vand. Lad dejen hvile 30 min tildækket i køleskab.
  2. Udrul ¾ af dejen, og kom den i en smurt tærteform (ca. 24 cm i diam). Resten af dejen udrulles og udstikkes til f.eks. blomster med kageudstikkere.
  3. Smør blåbærsyltetøj over bunden. Skyl og afdryp blåbærrene. Kom dem i en skål, og vend dem med flormelis og hvedemel. Fordel blåbærblandingen over syltetøjet. Fordel små klatter smør over, og fordel dejblomster over til sidst.
  4. Pensl kanten af dejen og dejblomsterne med sammenpisket æg. Drys med perlesukker. Bag tærten ca. 40-45 min. ved 175 grader midt i ovnen.