Skøn blåbærtærte med mandler
Du kan variere fyldet afhængig af sæson - og efter hvad du kan få af bær på frost.
BLÅBÆRTÆRTE MED MANDLER
(1 tærte, ca. 8 pers.)
Tid: ca. 40 min. plus hvile- og bagetid
Annonse
Ingredienser:
250 g hvedemel
75 g mandelmel eller smuttede, fintmalede mandler
100 g sukker
1 knsp salt
150 g smør
1 æg
1½ spsk vand
Fyld:
Annonse
1 dl blåbærsyltetøj
300 g blåbær
3 spsk flormelis
1 spsk hvedemel med top
25 g smør
Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling
2 spsk perlesukker
Sådan gør du:
- Bland hvedemel, mandelmel, sukker og salt i en skål. Smuldr smørret heri. Saml dejen med æg og vand. Lad dejen hvile 30 min tildækket i køleskab.
- Udrul ¾ af dejen, og kom den i en smurt tærteform (ca. 24 cm i diam). Resten af dejen udrulles og udstikkes til f.eks. blomster med kageudstikkere.
- Smør blåbærsyltetøj over bunden. Skyl og afdryp blåbærrene. Kom dem i en skål, og vend dem med flormelis og hvedemel. Fordel blåbærblandingen over syltetøjet. Fordel små klatter smør over, og fordel dejblomster over til sidst.
- Pensl kanten af dejen og dejblomsterne med sammenpisket æg. Drys med perlesukker. Bag tærten ca. 40-45 min. ved 175 grader midt i ovnen.