Skumfiduser dyppet i chokolade
Den sødeste skumbid.
Ingredienser
- Ca. 60 stykker
- 5 blade husblas
- 2 ½ dl sukker
- 1 dl vand
- 5 g glukose
- 1 pasteuriseret æggehvide
- 1 spsk flormelis
- 1 spsk maizena
- 300 g mørk chokolade (64-70 %)
- 4 spsk revet kokos
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 min. Kog sukker, vand og glukose op til 130 grader i en lille rustfri gryde. Pisk æggehviden i en rustfri skål. Hæld den varme sukkerlage over hviderne, pisk i 2 min. Sæt skålen i koldt vandbad, pisk til massen er ca. 40 grader og blank. Tag husblassen op af vandet, smelt den i en gryde. Hæld i massen, og fortsæt med at piske i 2 min.
- Kom massen i en engangssprøjtepose, og lad stivne i 10-15 min i stuetemperatur. Bland imens flormelis med maizena. Læg bagepapir på en bageplade, og sigt florsukker-maizena-blandingen ud over pladen. Sprøjt fyldet ud i ca. 2 cm brede striber i pladens længde. Lad pladen stå køligt til næste dag.
- Skær op i 4 cm lange stykker. Smelt chokoladen, og temperér den. Dyp stykkerne i, og strø revet kokos over. Opbevar køligt i dåse med tætsluttende låg.
- Få mere insipration til julens søde sager her