Små hakkebøffer med citronpasta og broccoli
Nem og lækker aftensmad for hele familien - server pasta med en skøn citronsauce, broccoli og små hakkebøffer til. En frisk og anderledes udgave af den evindelige pasta med kødsovs.
4 personer
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød, ca. 10 % fedt
- salt, peber
- 10 g smør og 1 spsk. olivenolie til stegning
- Citronpasta:
- 200 g pasta f.eks. penne
- 1 løg
- 2 dl bouillon
- 2 tsk. reven usprøjtet citronskal
- 3 spsk. citronsaft
- 200 g broccolibuketter
- 2 dl friskrevet parmesanost
- 3 spsk. olivenolie
- salt, peber
- 200 g cherrytomater
- Pynt:
- evt. reven citronskal og basilikum
- Tilbehør:
- halve cherrytomater
- Form kødet til 8 bøffer. Krydr med salt og peber. Steg dem i gyldent smør og olie på panden. De skal ca. stege 12-15 min. og være gennemstegte.
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en sigte.
- Kog hakket løg, bouillon, citronskal og citronsaft op et par min. Tilsæt broccoli i små buketter. Kog det 3-4 min. Vend pasta, parmesanost og olivenolie i. Smag til med salt og peber. Fordel halve cherrytomater over. Pynt evt. med reven citronskal og basilikum. Giv pastaen til bøfferne eller fordel bøfferne over.