Vaffel med solbærskum

Sød vaffel med solbærskum

Tynde og sprøde vafler med den smukkeste solbærskum! Servér til morgenmad eller som sød dessert.

10-12 stk.

Vafler:

  • 350 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 75 g sukker
  • 2 æg
  • 1 dl solsikkeolie
  • 5 dl mælk
  • ½ dl piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
  • 3 spsk. solbærsyltetøj
  • solbærstøv

Sådan gør du:

  1. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  2. Kom vaniljesukker og sukker i skålen med melblandingen.
  3. Tilsæt æg og olie. Pisk dejen sammen med en håndmikser eller på en røremaskine. Hæld mælken i, og pisk til en ensartet dej.
  4. Tænd vaffeljernet, og bag vaflerne.
  5. Pisk fløden til skum. Vend flormelis og solbærsyltetøj i skummet. Server vaflerne med solbærskum, og pynt med solbærstøv.

Tip:

Du kan selvfølgelig erstatte solbærsyltetøjet med andre typer syltetøj.