Sommermakrel med tomatmash og citronsquash
Lækker grillet sommermakrel med tomatmash og citronsquash
4
Ingredienser
- 600 g makrel
- salt og peber
- 1 citron, saft
- 4 tomater
- 1 bundt basilikum
- 4 spsk olivenolie
- 1 gul squash, skåret i tynde skiver på et mandolinjern
- 1 grøn squash, skåret i tynde skiver på et mandolinjern
- 1 bundt basilikum
Sådan gør du:
- Krydr makrellen med salt, peber og citronsaft. Grill den på begge sider i 5-7 minutter i alt.
- Grill tomaterne på begge sider i 5 minutter i alt, til de er blevet bløde. Kom dem i en skål, og mos dem med basilikum og olivenolie.
- Krydr de to slags squash med citronsaft og knust peber. Skær halvdelen i tynde strimler, så der er to slags til anretningen. Så har du nogle, der er i skiver, og nogle, der er i strimler.
- Kom tomaterne i bunden af tallerkenen, kom makrellen over, og fordel gul og grøn squash over. Drys med knust sort peber. Pynt med basilikum.
- Opskriften er fra kogebogen Bitz & Holms Grill revolution af Christian Bitz og Claus Holm. Bogen er udgivet af Samvirke.