grillet makrel

Sommermakrel med tomatmash og citronsquash

Lækker grillet sommermakrel med tomatmash og citronsquash

4

Ingredienser

  • 600 g makrel
  • salt og peber
  • 1 citron, saft
  • 4 tomater
  • 1 bundt basilikum
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 gul squash, skåret i tynde skiver på et mandolinjern
  • 1 grøn squash, skåret i tynde skiver på et mandolinjern
  • 1 bundt basilikum

Sådan gør du:

  1. Krydr makrellen med salt, peber og citronsaft. Grill den på begge sider i 5-7 minutter i alt.
  2. Grill tomaterne på begge sider i 5 minutter i alt, til de er blevet bløde. Kom dem i en skål, og mos dem med basilikum og olivenolie.
  3. Krydr de to slags squash med citronsaft og knust peber. Skær halvdelen i tynde strimler, så der er to slags til anretningen. Så har du nogle, der er i skiver, og nogle, der er i strimler.
  4. Kom tomaterne i bunden af tallerkenen, kom makrellen over, og fordel gul og grøn squash over. Drys med knust sort peber. Pynt med basilikum.
  5. Opskriften er fra kogebogen Bitz & Holms Grill revolution af Christian Bitz og Claus Holm. Bogen er udgivet af Samvirke.
  6.