Souvlaki
Direkte fra Grækenlands bougainvilleaduftende gader.
Souvlaki
Til 4-6 personer
1 kg nakkefilet (gerne fedtmarmoreret)
træspyd
Marinade:
6 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
2 spsk. honning
4 spsk. dijonsennep
4 spsk. æbleeddike
saft fra ½ citron
1 dl vand
Annonse
10 peberkorn knust i morter
1 spsk. flagesalt
masser af citrontimian
1. Skær kødet i tern, og træk på spyd.
2. Kom hvidløg i en gryde sammen med olien, og lad dem blive varme. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad marinaden koge igennem. Køl af, og hæld over kødet. Kødet må meget gerne trække mindst to timer.
3. Grill spyddene sprøde på grill eller grillpande.
► SE OGSÅ: Kozhy curry
► SE OGSÅ: ‘Pho’ – vietnamesisk suppe
► SE OGSÅ: Raw avocado-mozzarella sandwich