Tyrkisk souvlaki

Souvlaki med grønt og lam

Vi serverer selvfølgelig retten med en lækker safranyoghurt og store lune arabiske brød.

Ingredienser

  • 300-350 g lammesmåkød i tern
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 1 tsk tørret oregano
  • salt, peber
  • 2 løg i både
  • 2 udkernede peberfrugter i tern
  • evt. et par små, milde chilier
  • 8 små tomater
  • lidt olie til pensling
  • Safranyoghurt
  • 2 spsk vineddike 1 spsk vand 1 spsk sukker ½ g safrantråde 1,5-2 dl yoghurt naturel
  • 4 arabiske brød
  • lime

  1. SAN GØR DU: Kom lammekødet i en skål, vend det med olie, citronsaft, oregano samt salt og peber. Lad det trække længst muligt, før det sættes på spid med grønsagerne, der er skåret i mindre stykker. Er du til det hotte, så sæt et par chilier med på spiddene. Pensl spiddene med olie, og grill eller steg dem i 3-4 minutter på hver side. Kog vineddike, vand, sukker og safrantråde i en lille gryde, til der er ca. 1 spsk tilbage. Afkøl blandingen, rør den med yoghurten, og smag til med salt og peber.
  2. Server souvlakierne med safranyoghurt, lune arabiske brød og masser af lime.
  3. Energi pr. person: 630 kcal, fedt 24%, protein 19%, kulhydrat 57%