Spansk kartoffelæggekage
ca. 8 skiver
Ingredienser
- 700 g kogte kartofler
- 1 dl olivenolie
- 6 æg
- 1 bundt purløg
- 1 bundt dild
- 1 tsk. rosa peberkorn
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. olie til stegning
- Pynt:
- Friske krydderurter og 4-6 tynde skiver skinke
- Skær kartoflerne i skiver, og rist dem på panden i olie, evt. ad flere ombæringer. Pisk æg, hakkede krydderurter, knuste rosa peberkorn og salt sammen.
- Vend kartoflerne i æggene. Kom olie på panden, og hæld skålens indhold på. læg et låg på panden, og lad det simre over svag varme i ca. 10 min.
- Vend tortillaen rundt på låget, så den ustegte side kommer nedad, og giv æggekagen ca. 10 min. mere over svag varme.
- Server tortillaen drysset med friske krydderurter og skinke.