Spansk kartoffelæggekage

Spansk kartoffelæggekage

ca. 8 skiver

Ingredienser

  • 700 g kogte kartofler
  • 1 dl olivenolie
  • 6 æg
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt dild
  • 1 tsk. rosa peberkorn
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. olie til stegning
  • Pynt:
  • Friske krydderurter og 4-6 tynde skiver skinke

  1. Skær kartoflerne i skiver, og rist dem på panden i olie, evt. ad flere ombæringer. Pisk æg, hakkede krydderurter, knuste rosa peberkorn og salt sammen.
  2. Vend kartoflerne i æggene. Kom olie på panden, og hæld skålens indhold på. læg et låg på panden, og lad det simre over svag varme i ca. 10 min.
  3. Vend tortillaen rundt på låget, så den ustegte side kommer nedad, og giv æggekagen ca. 10 min. mere over svag varme.
  4. Server tortillaen drysset med friske krydderurter og skinke.