Speltpandekager med syltede bær
Lækre luftige pandekager bagt med spelt, og serveret med syltede bær.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 35 min.
- Hviletid: ca. 30 min.
- Bagetid: ca. 20 min. (når man bager på 2 pander)
- Fryse-egnede
- (15 pandekager)
- 4 æg
- 250 g fint spelt- eller hvedemel
- 2 spsk sukker
- ca. 1⁄2 liter mælk
- smør til bagning
- Syltede frugter:
- 150 g sukker
- 300 g brombær, tranebær og blåbær (optøede)
- Pisk æggene med mel,sukker og lidt mælk, til dejen er jævn og udenklumper. Tilsæt resten af mælken. Stil dejen i køleskab i mindst 30 min.
- Beregn 1⁄2 dl dej tilhver pandekage og bag dem på begge sider påen slip let-pande (25 cm) i smør et par min.
- Syltede bær:
- Smelt sukkeret i en gryde. Tilsæt bærrene, lad dem slippevæske og kog i 4-5 min., til tranebærrene sprækker. Nyd pandekagerne sammen med de syltede bær.