Sprød asian style-salat med svinekød
Det lyder måske underligt at bruge hakket svinekød i en salat. Men det er virkelig både godt, nemt og hurtigt! Retten her kan laves på 15-20 minutter.
4
Ingredienser
- 400 g hakket svinekød (eller okse/gris)
- lidt olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk sukker
- 3-4 spsk fiskesauce
- ½ - 1 lime, saft heraf
- 1 rødløg
- 1 grøn chili
- 1 håndfuld mynte
- 2 håndfulde koriander
- Salat:
- 2 hjertesalater eller 1-2 hovedsalater
- 1 bundt radiser
- 1 agurk
- ½ lime, saft heraf
- 1-2 spsk fiskesauce
- limebåde
Sådan gør du
- Steg kødet i lidt olie på en varm pande. Skær hvidløget i tynde skiver, og steg det med. Smag til med sukker, fiskesauce og lime, og tag panden af varmen. Snit løget i tynde både, og skær chilien i fine skiver. Vend begge dele med det varme kød, sammen med mynte og koriander.
- Salat: Pluk salaterne, og skær radiserne i tynde siver. Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i skiver.
- Anret salat, radiser og agurk på et fad, dryp med lime ogfiskesauce, og top med kød. Server straks med limebåde til.
- TIP! Denne ret kan eventuelt serveres med fuldkornsris.
PRØV OGSÅ: Ceviche med fuldkornschips