Sprød tærte
Det gode ved tærter er, at fyldet kan varieres i det uendelige. Jeg er helt vild med kombinationen af kylling, karry og feta. Tærten kan serveres sammen med en salat.
4
Ingredienser
- 9 g kulhydrat pr. person
- Tærtebund:
- 200 g alm. mandelmel
- 35 g hørfrømel
- 40 g blød kokosolie
- 1 æg, str. m
- et nip salt
- Fyld:
- 300 g kyllingefilet
- 2-3 tsk stødt karry
- havsalt
- olie til stegning
- 1,5 dl ærter, optøede
- Æggemasse:
- 2 æg
- 1 dl cremefraiche, 38 %
- 75 g feta
- salt og peber
- Topping:
- radiser
- ærteskud
Sådan gør du:
- Bland ingredienserne til tærtebunden sammen, og tryk dejen ud i en aflang tærteform eller en rund (22 cm). Forbag bunden ved 200 grader i 18-20 minutter.
- Skær kyllingen ud i små tern, og steg dem sammen med karry i en smule olie. Tag kyllingen af varmen, og vend ærterne i. Fordel fyldet i bunden af den forbagte tærtebund. Rør ingredienserne til æggemassen godt sammen, og hæld det ovenpå. Bag tærten igen ved 200 grader i 20-25 minutter, eller indtil tærten er gylden. Pynt tærten med tynde skiver radise og ærteskud eller andre friske urter.
- Opskriften er fra kogebogen Low carb - sund og slank med få kulhydrater