Sprøde kardemommekager med blommekompot

Sprøde kardemommekager med blommekompot

Denne dessert er ikke ligefrem klassisk indisk − men med limeskal, ingefær, kardemomme og pistaciekerner stærkt inspireret af det krydrede køkken.

6

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 75 g rørsukker
  • 1 æg
  • 85 g hvedemel
  • 25 g havregryn
  • ½ tsk bagepulver
  • 50 g mandelflager
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1½ lime, skal heraf
  • ½-1 tsk kardemomme
  • 50 g lyse rosiner
  • 5-6 blommer
  • 1 stang vanilje
  • 3-4 spsk rørsukker
  • ½ tsk revet ingefær
  • 50 g usaltede pistaciekerner
  • vaniljeis

Sådan gør du

  1. Rør blødt smør sammen med rørsukker, æg, hvedemel, havregryn, bagepulver, mandelflager, ingefær, limeskal, kardemomme og til sidst lyse rosiner. Rul det til en pølse – pak det i husholdningsfilm, og læg rullen i køleskabet 1 time.
  2. Halvér blommerne, fjern stenen, og skær blommerne i grove stykker. Halvér vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud (gem vaniljestangen til når du skal koge et eller andet frugt i nærmeste fremtid). Kom blommer, vanilje, ingefær og sukker i en gryde, og lad det simre 7-8 min, til blommerne begynder at sylte i deres egen blommesaft. Tag det af varmen, og afkøl.
  3. Skær dejen i 1 cm tykke skiver, og læg dem på bageplade med bagepapir. Der skal være lidt afstand mellem kagerne − de flyder lidt ud, men kan godt være på en bageplade. Bag dem 12-14 min ved 200 grader, til de er gyldne og lækre – tag dem ud og afkøl.
  4. Anret en skefuld vaniljeis med blommekompot, et drys pistaciekerner og kardemommekager. Servér en god kop te til.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Gastro.dk: 7 supper til den kolde tid