Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter

Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter

Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter - de mindre børns favorit.

4 personer

Ingredienser

  • Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter
  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. paprika
  • 1 sammenpisket æg
  • 3 dl knuste cornflakes
  • 2 spsk. olivenolie
  • Pomfritter:
  • 1 kg store kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. flagesalt

  1. Tænd ovnen på 225 gr. Skær kyllingekødetud i tern, ca. 3 x 3 cm, ogkom dem i en skål. Kom salt, peber,oregano og paprika i, og vend rundt.Slå ægget ud i en kop, og pisk detsammen med en gaffel. Kom æggeti kyllingeskålen. Vend rundt meden grydeske. Kom cornflakes i enmadplastpose, og knus dem meden kagerulle, de skal ikke være heltmast. Kom de knuste cornflakes ikyllingeskålen, og vend rundt.
  2. Fordel kyllingeternene på bagepapirpå en bageplade. Dryp med olie.Stil fadet i ovnen i ca. 20-25 min., tilkyllingeternene er gyldne. Tjek, atkyllingekødet er gennemstegt.
  3. Pomfritter:Skræl kartoflerne, og skær dem ifritter. Læg dem på et rent viskestykke,og dup dem tørre.
  4. Kom kartoflerne i en skål, og tilsætolien. Vend rundt, og fordel pomfritternepå en bageplade. Stil dem iovnen ved 225 gr. i ca. 40 min. Krydrmed salt.
  5. Dip og dyp:Rør en dipsauce af 2 dl cremefraiche5 %, 1 spsk. hakket dild, salt og peber.Skær også grønsagsstænger af gulerødder,agurk og evt. bladselleri.