Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter
Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter - de mindre børns favorit.
4 personer
Ingredienser
- Sprøde kyllingenuggets med håndskårne fritter
- 500 g kyllingebrystfilet
- 1 tsk. salt
- peber
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. paprika
- 1 sammenpisket æg
- 3 dl knuste cornflakes
- 2 spsk. olivenolie
- Pomfritter:
- 1 kg store kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. flagesalt
- Tænd ovnen på 225 gr. Skær kyllingekødetud i tern, ca. 3 x 3 cm, ogkom dem i en skål. Kom salt, peber,oregano og paprika i, og vend rundt.Slå ægget ud i en kop, og pisk detsammen med en gaffel. Kom æggeti kyllingeskålen. Vend rundt meden grydeske. Kom cornflakes i enmadplastpose, og knus dem meden kagerulle, de skal ikke være heltmast. Kom de knuste cornflakes ikyllingeskålen, og vend rundt.
- Fordel kyllingeternene på bagepapirpå en bageplade. Dryp med olie.Stil fadet i ovnen i ca. 20-25 min., tilkyllingeternene er gyldne. Tjek, atkyllingekødet er gennemstegt.
- Pomfritter:Skræl kartoflerne, og skær dem ifritter. Læg dem på et rent viskestykke,og dup dem tørre.
- Kom kartoflerne i en skål, og tilsætolien. Vend rundt, og fordel pomfritternepå en bageplade. Stil dem iovnen ved 225 gr. i ca. 40 min. Krydrmed salt.
- Dip og dyp:Rør en dipsauce af 2 dl cremefraiche5 %, 1 spsk. hakket dild, salt og peber.Skær også grønsagsstænger af gulerødder,agurk og evt. bladselleri.