Stikkelsbærkoldskål med knas og sommerblomster
Denne variation af koldskål har du helt sikkert ikke smagt før!
Ingredienser
- STIKKELSBÆRKOLDSKÅL MED KNAS OG SOMMERBLOMSTER
- Tid: ca. 30 min. + tid til afkøling
- (4 pers.)
- Knas:
- 50 g honning
- 50 g havregryn
- Stikkelsbærkoldskål:
- 300 g stikkelsbær
- 125 g sukker
- Koldskål:
- 1 vaniljestang
- 1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 stk.)
- 125 g lyst rørsukker
- skal og saft af 1 økologisk citron
- 4 kviste mynte
- ½ liter ymer
- ½ liter kærnemælk
- spiselige sommerblomster
- Smelt honningen på en tør pande, og rist havregrynene, til de er gyldne. Tag grynene af panden, og lad dem afkøle på et stykke bagepapir.
- Kom stikkelsbær og sukker i en gryde, og kog ved svag varme, til bærrene akkurat brister – ca. 5 min. Afkøl bærrene.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Rør halvdelen af stikkelsbærrene i æggesnapsen. Tilsæt citronskal og -saft og friskhakket mynte.
- Rør dernæst ymer i lidt ad gangen. Tilsæt kærnemælk, og rør koldskålen sammen.
- Vend nu resten af stikkelsbærkompotten i koldskålen, og server med knas. Pynt med sommerblomster.