Svesketrifli med vaniljecreme

Svesketrifli med vaniljecreme

Nem dessert med en lækker blanding af svesker og vanilje

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 10 min
  • Trækketid: 3 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • 2 dl vand
  • 3 spsk rørsukker
  • 250 g svesker uden sten
  • ½ dl armagnac, cognac eller likør (kan udelades)
  • 150 g makroner
  • 50 g mandler eller mandelflager (ristede)
  • Creme:
  • 1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker)
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 2 spsk majsstivelse
  • ½ liter mælk eller kaffefløde

  1. Creme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem i en gryde med sukkeret. Pisk æggene i og tilsæt majsstivelse og mælk. Pisk det over varmen, til det akkurat når kogepunktet og cremen tykner. Hæld cremen i en skål og drys overfladen med sukker.
  2. Svesker: Kog vand, sukker og den tomme vaniljestang til en lage. Læg sveskerne i lagen og lad dem simre bløde under låg 15-20 min. Hæld svesker og lage i en skål, tilsæt evt. spiritus og lad det trække 3-4 timer.
  3. Dessert: Knus makronerne groft og fordel dem i 6 portionsglas eller i en glasskål. Læg svesker og lage over makronerne. Rør vaniljecremen igennem og fordél den over sveskerne. Drys med hakkede ristede mandler eller mandelflager.