Hjemmelavet sylte
Er du træt af dit almindelige pålæg, så er hjemmelavet sylte et lækkert alternativ på nybagt rugbrød. Selvom kødet skal koge i et par timer, så er det bestemt ventetiden værd.
(10 pers.)
Ingredienser
- 1½ kg svineskank
- 600 g svinebov med ben og svær
- 1 form a 1 liter el. 2 forme a ½ liter
- Kogelage:
- 2 løg
- 2 laurbærblade
- 5 persillekviste
- 3 timiankviste
- 10 peberkorn
- ½ spsk. salt
- Krydderiblanding:
- 1 løg
- 1¼ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- ½ tsk. stødt allehånde
- ¼ tsk. stødt muskat
- Pynt:
- evt. frisk timian og lidt finthakket chili
- Tilbehør:
- rugbrød, sennep og syltede rødbeder
- Kom skank og bov i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Bring vandet i kog. Skum af. Tilsæt ingredienserne til kogelagen. Lad det koge ved svag varme i ca. 2 timer. Kødet skal kunne slippe benene. Si kogelagen fra, og gem 5 dl af den.
- Pil kødet af benene, og kassér sværen. Hak kødet groft med en kniv. Kog de 5 dl suppe op med løg og resten af krydderiblandingen 5-6 min. uden låg. Vend kødet i, og kog op et par min. Smag til med salt og peber. Kom sylten op i en form. Dæk den til, og stil den i køleskab. Sylten skal trække til dagen efter.