Sylte

Hjemmelavet sylte

Er du træt af dit almindelige pålæg, så er hjemmelavet sylte et lækkert alternativ på nybagt rugbrød. Selvom kødet skal koge i et par timer, så er det bestemt ventetiden værd.

(10 pers.)

Ingredienser

  • 1½ kg svineskank
  • 600 g svinebov med ben og svær
  • 1 form a 1 liter el. 2 forme a ½ liter
  • Kogelage:
  • 2 løg
  • 2 laurbærblade
  • 5 persillekviste
  • 3 timiankviste
  • 10 peberkorn
  • ½ spsk. salt
  • Krydderiblanding:
  • 1 løg
  • 1¼ tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • ¼ tsk. stødt muskat
  • Pynt:
  • evt. frisk timian og lidt finthakket chili
  • Tilbehør:
  • rugbrød, sennep og syltede rødbeder

  1. Kom skank og bov i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Bring vandet i kog. Skum af. Tilsæt ingredienserne til kogelagen. Lad det koge ved svag varme i ca. 2 timer. Kødet skal kunne slippe benene. Si kogelagen fra, og gem 5 dl af den.
  2. Pil kødet af benene, og kassér sværen. Hak kødet groft med en kniv. Kog de 5 dl suppe op med løg og resten af krydderiblandingen 5-6 min. uden låg. Vend kødet i, og kog op et par min. Smag til med salt og peber. Kom sylten op i en form. Dæk den til, og stil den i køleskab. Sylten skal trække til dagen efter.