T-bonesteak med tomatchutney

T-bonesteak med tomatchutney

En saftig klassiker med sund salat

4

Ingredienser

  • 2 T-bonesteaks a ca. 500 g
  • olivenolie til pensling
  • salt, groft stødt peber
  • Raw courgettesalat:
  • 2 courgetter
  • 25 g fintstrimlede soltørrede tomater
  • 1 udkernet, fintsnittet chili
  • 1 spsk reven skal af økologisk citron
  • 1 håndfuld persille eller mikrosalater
  • 1 spsk olivenolie, gerne citronolivenolie
  • 25 g ristede pinjekerner
  • 1 dl tomat-appelsin-chutney med chili
  • Bruschetta:
  • 300 g fuldkornsbrød i skiver
  • 1-2 fed hvidløg
  • hakket persille

Sådan gør du:

  1. Pensl kødet med olie, og drys salt og peber på. Grill kødet over gode gløder i ca. 5-7 minutter på hver side. Lad kødet trække i 5 minutter, før det skæres ud.
  2. Skær courgetterne midt over, og høvl dem i lange tynde strimler, der blandes med de øvrige ingredienser. Grill brødskiverne, gnid dem med overskåret hvidløg, og drys gerne med lidt hakket persille. Server kødet med tomatchutney, salat og bruschetta.
  3. Energi pr. person: 450 kcal, fedt 29%, protein 32%, kulhydrat 39%