Tandoorifisk med gulerødder og spinat

Tandoorifisk med gulerødder og spinat

Det røde tandoori krydderi sætter smukt og smagfuldt sit præg på den hvide fisk.

4

Ingredienser

  • 500-600 g hvid fisk, f.eks. rødfisk, lyssej eller kuller
  • 1½ dl græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk finthakket ingefær
  • 1-1½ tsk mellemstærk chili, finthakket
  • ¼ citron, saft heraf
  • 1 spsk tandoori masala
  • lidt salt og peber
  • 1-2 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • ½ bakke spinat
  • lidt citronsaft, salt og peber
  • ¼ bundt frisk koriander eller persille
  • Tilbehør:
  • kogte ris eller bulgur.

Sådan gør du

  1. Skær fisken i portionsstykker. Rør yoghurt sammen med hvidløg, ingefær, chili, citronsaft, tandoori masala salt, peber. Bland fisken sammen med yoghurtmarinaden − læg i et ovnfast fad, og lad det trække mindst 1 time og gerne længere – drys lidt ekstra tandoori masala på toppen af fisken.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Snit forårsløgene fint på skrå. Kom gulerødder og forårsløg omkring fisken i fadet. Bag fisken i ovnen ved 175 grader i 12-14 min.
  3. Bland spinaten med lidt citronsaft, salt og peber. Kom spinaten på et stort fad, kom tandoorifisk og grøntsager på, og drys med frisk koriander eller persille.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Gastro.dk: 7 supper til den kolde tid