Tandoorifisk med gulerødder og spinat
Det røde tandoori krydderi sætter smukt og smagfuldt sit præg på den hvide fisk.
4
Ingredienser
- 500-600 g hvid fisk, f.eks. rødfisk, lyssej eller kuller
- 1½ dl græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk finthakket ingefær
- 1-1½ tsk mellemstærk chili, finthakket
- ¼ citron, saft heraf
- 1 spsk tandoori masala
- lidt salt og peber
- 1-2 gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- ½ bakke spinat
- lidt citronsaft, salt og peber
- ¼ bundt frisk koriander eller persille
- Tilbehør:
- kogte ris eller bulgur.
Sådan gør du
- Skær fisken i portionsstykker. Rør yoghurt sammen med hvidløg, ingefær, chili, citronsaft, tandoori masala salt, peber. Bland fisken sammen med yoghurtmarinaden − læg i et ovnfast fad, og lad det trække mindst 1 time og gerne længere – drys lidt ekstra tandoori masala på toppen af fisken.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Snit forårsløgene fint på skrå. Kom gulerødder og forårsløg omkring fisken i fadet. Bag fisken i ovnen ved 175 grader i 12-14 min.
- Bland spinaten med lidt citronsaft, salt og peber. Kom spinaten på et stort fad, kom tandoorifisk og grøntsager på, og drys med frisk koriander eller persille.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Gastro.dk: 7 supper til den kolde tid