Tærte med bær og marcipan
En skøn tærte, der kan bages dagen før.
8 personer
Ingredienser
- Af Mai Knauer
- Grundmørdej:
- 150 g smør
- ½ dl flormelis
- 4 dl hvedemel
- 1 æg
- ½ spsk vand
- Marcipanfyld:
- 3 æg
- 2 dl græsk yoghurt 10%
- 1 dl cremefraiche
- 1 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g marcipan
- Desuden:
- 250 g blandede bær (f.eks. hindbær, blåbær, brombær, ribs)
- 20 g flormelis
Sådan gør du
- Mørdej:
- Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen.Kom dejen i en form på 20 x 26 cm beklædt med bagepapir. Stil bunden på køl, inden den skal bages med marcipanfyldet.
- Marcipanfyld:
- Pisk æg, yoghurt, cremefraiche, sukker og vaniljesukker sammen, og pisk godt. Riv marcipanen ned i fyldet, og pisk grundigt.
- Fyld den ubagte bund 2/3 op.
- Kom tærten i ovnen, og bag den på 175 grader i 30-40 minutter nederst i oven.
- Lad kagen køle af, og pynt med blandede bær og flormelis lige inden servering.