Thaiforårsruller med sød chilisauce
En ægte dybstegt forårsrulle med glasnudler og svinekød, som den serveres under fjerne himmelstrøg.
4 personer - som forret, der bliver 20 stk.
Ingredienser
- Thaiforårsruller med sød chilisauce
- 1 spsk. olie
- 200 g hakket svinekød, maks. 10 % fedt
- 1 fed presset hvidløg
- 100 g revne gulerødder
- 150 g fintsnittet hvidkål eller spidskål
- 1 tsk. sambal oelek
- 4 spsk. fishsauce
- 1 spsk. sojasauce
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. limesaft
- evt. 50 g bønnespirer
- 50 g glasnudler
- 15-20 forårsrulleplader (Tyj spring roll pastry 19 x 19 cm købes frosne i større supermarkeder eller i specialbutikker)
- 1 sammenpisket æggehvide eller 1 helt æg
- olie til friturestegning
- Thaisalat:
- ½ icebergsalat
- 1 mangofrugt
- 4 gulerødder
- 1 agurk
- 2 forårsløg
- Marinade:
- 2 spsk. limesaft
- 1 tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- Desuden:
- 3 spsk. hakkede peanuts
- Tilbehør:
- sød chilisauce
- Varm olien op i en dybstegepande. Svits svinekødetsammen med hvidløg, tildet har skiftet farve. Tilsætgulerødder, kål, fishsauce,sojasauce, sukker, chili ogevt. bønnespirer. Svits detca. 5 min. Hæld blandingenop i en sigte, og lad evt.overskydende væske dryppefra.
- Kog glasnudlerne efteranvisning på emballagen, ogafdryp dem i en sigte. Hakdem groft, og vend dem ikødblandingen.
- Læg en dejplade på etskærebræt, vend den enespids ind mod dig selv. Kom1 stor spsk. fyld på midtenaf dejpladen. Pensl medæggehvide på kanterne, ogfold pladens sider ind overfyldet. Pensl igen. Herefterrulles dejen sammen omfyldet til små ruller. Fortsætpå denne måde med restenaf fyldet.
- Varm olienop i en gryde.Olien skal kungå 2 cm op igryden. Detskal være såvarmt, at et franskbrødsstykkebliver gyldent pået minuts tid. Friturestegrullerne, til de er sprødeog gyldne. Læg dem tilafdrypning på køkkenrulle.Hav altid et tungt grydelågklar, hvis du skulle være såuheldig, at der går ild i olien.Læg låget over. Sluk for gryden.Sprøjt aldrig vand påbrændende friture.
- Server rullerne med sødchilisauce.
- Snit salaten. Skrælmangofrugten, og skærden i både. Skær gulerøddernei tynde stænger. Skæragurken i kvarte skiver. Snitløgene. Bland mango oggrønsager i en skål. Pisk ingrediensernetil marinadensammen, og vend i salaten.Drys peanuts over.