Tunfiskeæggekager med salat
Nem og lækker forret med tunfisk og æg
(6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Bagetid: 35 min.
- Ikke fryse-egnet
- 1 dåse tunfisk i olie
- 4 æg
- 4 spsk cremefraiche eller fløde
- 1-2 spsk konc. tomatpuré
- 50 g revet ost
- 2 stilke bladselleri (finthakket)
- ¼ løg (finthakket)
- salt og peber
- Endvidere:
- 1 pose blandede salater
- 1 citron
- 1-2 tsk dijonsennep
- 2 spsk jomfruolivenolie
- salt og peber
- kapers og persille eller dild
- Tænd ovnen på 180 grader. Hæld tunfisken til afdrypning i en sigte. Pisk æg sammen med cremefraiche eller fløde og tomatpuré. Tilsæt revet ost, bladselleri og løg. Mos tunfiskekødet med en gaffel og rør det i æggemassen. Smag til med salt og peber og fordel ”dejen” i 6 smurte kokotter eller muffinforme. Bag dem midt i ovnen 25-35 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte.
- Skyl og slyng salaten. Skær 6 tynde både af citronen og pres resten. Pisk sennep sammen med ½ spsk citronsaft og olivenolie og smag til med salt og peber. Vend salaterne med dressingen og anret på 6 tallerkner. Vend tunfiskekagerne ud af formene og læg dem ved. Pynt med citronbåde, kapers og dild eller persille.