Tunfiskeæggekager med salat

Tunfiskeæggekager med salat

Nem og lækker forret med tunfisk og æg

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: 35 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 dåse tunfisk i olie
  • 4 æg
  • 4 spsk cremefraiche eller fløde
  • 1-2 spsk konc. tomatpuré
  • 50 g revet ost
  • 2 stilke bladselleri (finthakket)
  • ¼ løg (finthakket)
  • salt og peber
  • Endvidere:
  • 1 pose blandede salater
  • 1 citron
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • 2 spsk jomfruolivenolie
  • salt og peber
  • kapers og persille eller dild

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Hæld tunfisken til afdrypning i en sigte. Pisk æg sammen med cremefraiche eller fløde og tomatpuré. Tilsæt revet ost, bladselleri og løg. Mos tunfiskekødet med en gaffel og rør det i æggemassen. Smag til med salt og peber og fordel ”dejen” i 6 smurte kokotter eller muffinforme. Bag dem midt i ovnen 25-35 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte.
  2. Skyl og slyng salaten. Skær 6 tynde både af citronen og pres resten. Pisk sennep sammen med ½ spsk citronsaft og olivenolie og smag til med salt og peber. Vend salaterne med dressingen og anret på 6 tallerkner. Vend tunfiskekagerne ud af formene og læg dem ved. Pynt med citronbåde, kapers og dild eller persille.