Valentinshjerte med citrus og kokos

Valentinshjerte med citrus og kokos

Ca. 12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 25 min
  • Bagetid: ca. 40 min.
  • fryse-egnet uden glasur
  • Ingredienser:
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 1 tsk citronskal (af økologisk citron)
  • 1 tsk appelsinskal (af økologisk appelsin)
  • 125 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ dl citronsaft
  • 1 dl appelsinsaft
  • 150 g smør (smeltet)
  • Lyserød glasur:
  • 150 g flormelis (3 dl)
  • nogle dråber rød farve (fx rødebedelage fra syltede rødbeder)
  • 1-2 spsk vand
  • Drys:
  • 50 g kokosmel

  1. Pisk æg og sukker stiftog skummende, ca. 10min. med en håndmiksereller røremaskine.Tilsæt fintrevet citronogappelsinskal.
  2. Blandmel og bagepulver i enskål. Sigt det igennemen si og vend det forsigtigti æggemassenmed en dejskraber.
  3. Rørcitron- og appelsinsafti dejen og dernæstgradvist det smeltedesmør.
  4. Hæld dejen i ensmurt kageform, sætden i midten af en 175grader varm ovn og bagkagen ca. 40 min.
  5. Stiket træspid eller en lilleskarp kniv i midten afkagen.
  6. Hvis der er rå dejpå, skal kagen bage lidtvidere. Afkøl kagen påbagerist.
  7. Rør glasur af flormelis,rød farve og vand, tilden er lyserød.
  8. Smør glasuren ud på kagenog drys med kokosmel.