Valentinshjerte med citrus og kokos
Ca. 12 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 25 min
- Bagetid: ca. 40 min.
- fryse-egnet uden glasur
- Ingredienser:
- 3 æg
- 125 g sukker
- 1 tsk citronskal (af økologisk citron)
- 1 tsk appelsinskal (af økologisk appelsin)
- 125 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- ½ dl citronsaft
- 1 dl appelsinsaft
- 150 g smør (smeltet)
- Lyserød glasur:
- 150 g flormelis (3 dl)
- nogle dråber rød farve (fx rødebedelage fra syltede rødbeder)
- 1-2 spsk vand
- Drys:
- 50 g kokosmel
- Pisk æg og sukker stiftog skummende, ca. 10min. med en håndmiksereller røremaskine.Tilsæt fintrevet citronogappelsinskal.
- Blandmel og bagepulver i enskål. Sigt det igennemen si og vend det forsigtigti æggemassenmed en dejskraber.
- Rørcitron- og appelsinsafti dejen og dernæstgradvist det smeltedesmør.
- Hæld dejen i ensmurt kageform, sætden i midten af en 175grader varm ovn og bagkagen ca. 40 min.
- Stiket træspid eller en lilleskarp kniv i midten afkagen.
- Hvis der er rå dejpå, skal kagen bage lidtvidere. Afkøl kagen påbagerist.
- Rør glasur af flormelis,rød farve og vand, tilden er lyserød.
- Smør glasuren ud på kagenog drys med kokosmel.