Vandbakkelser med kaffecreme

Vandbakkelser med kaffecreme

Her har vi fyldt de klassiske vandbakkelser med lækker kaffecreme.

(ca. 20 stk.)

Ingredienser

  • Dej:
  • 2½ dl vand
  • 75 g smør
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 150 g hvedemel
  • 4 æg
  • Kaffecreme:
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 spsk. honning
  • 1½ tsk. Nescafé
  • 75 g mørk chokolade (ca. 60 % kakao)
  • Chokoladeglasur:
  • 2 dl flormelis
  • 2 spsk. kakao
  • ½ past. æggehvide (eller kogende vand)

  1. Kom vand, smør, salt og sukker i en kasserolle, og kog det op. Tilsæt mel, og pisk grundigt i dejen, til den er jævn og pæn. Pisk æggene i et ad gangen, til dejen samler sig.
  2. Kom dejen i en sprøjtepose med mellemstort hul, og sprøjt ca. 7 cm tykke ”pølser” ud på bageplade med bagepapir (lav gode mellemrum mellem vandbakkelserne). Bag dem midt i ovnen ved 220 gr. i ca. 15 min.
  3. Varm fløde, honning og kaffe op i en lille kasserolle over svag varme. Hak chokoladen, og smelt den heri under omrøring, fjern gryden fra varmen. Stil kaffecremen køligt mindst 3 timer (gerne natten over). Pisk cremen let, når den skal bruges.
  4. Pisk flormelis, kakao og æggehvide sammen med elpisker. Fyld vandbakkelserne med kaffecreme, og pynt med chokoladeglasur.