Vandbakkelser med kaffecreme
Her har vi fyldt de klassiske vandbakkelser med lækker kaffecreme.
(ca. 20 stk.)
Ingredienser
- Dej:
- 2½ dl vand
- 75 g smør
- 1 knsp. salt
- 1 spsk. sukker
- 150 g hvedemel
- 4 æg
- Kaffecreme:
- 2½ dl piskefløde
- 2 spsk. honning
- 1½ tsk. Nescafé
- 75 g mørk chokolade (ca. 60 % kakao)
- Chokoladeglasur:
- 2 dl flormelis
- 2 spsk. kakao
- ½ past. æggehvide (eller kogende vand)
- Kom vand, smør, salt og sukker i en kasserolle, og kog det op. Tilsæt mel, og pisk grundigt i dejen, til den er jævn og pæn. Pisk æggene i et ad gangen, til dejen samler sig.
- Kom dejen i en sprøjtepose med mellemstort hul, og sprøjt ca. 7 cm tykke ”pølser” ud på bageplade med bagepapir (lav gode mellemrum mellem vandbakkelserne). Bag dem midt i ovnen ved 220 gr. i ca. 15 min.
- Varm fløde, honning og kaffe op i en lille kasserolle over svag varme. Hak chokoladen, og smelt den heri under omrøring, fjern gryden fra varmen. Stil kaffecremen køligt mindst 3 timer (gerne natten over). Pisk cremen let, når den skal bruges.
- Pisk flormelis, kakao og æggehvide sammen med elpisker. Fyld vandbakkelserne med kaffecreme, og pynt med chokoladeglasur.