Varmrøget laks og agurke/fennikelsalat

Varmrøget laks og agurke/fennikelsalat

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Køletid: min. 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 500 g varmrøget laks
  • 1 stor fennikel
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 usprøjtet citron
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 bdt dild
  • salt og peber

  1. Halver fennikelknoldenog skær stokken ud.Skær den i papirtyndeskiver – brug gerne etrivejern. Læg dem i køleskabeti en skål mediskoldt vand i mindst 30min. (gerne længere)– til de krøller og ersprøde.
  2. Vask agurken og halver den på langs. Skrabkernerne ud og skæragurken i tynde skiverpå skrå.
  3. Pil rødløget,halver det og skær deti papirtynde skiver.
  4. Vend de afdryppedefennikelflager sammenmed agurk og rødløg.
  5. Pisk fintrevet citronskalsammen med 2-3 spskcitronsaft og olivenolie.Krydr med salt og peberog vend det i salatensammen med fintsnittetdild.
  6. Befri laksen for skind ogben og del den i storeflager. Anret den på etfad med salaten – eller iportionsskåle.