Vietnamesisk mad

Vietnamesiske ruller

Rullerne er lavet i rismelspandekager, som passer perfekt til det friske og saftige fyld.

8

Ingredienser

  • 100 g ristede cashew eller jordnødder
  • 1,2 kg svinekød, helst fedtmarmoreret som f.eks. nakkekam
  • MARINADE:
  • 3 spsk lys soja
  • 2 spsk fishsauce
  • 7 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk tamari
  • 4 spsk jordnøddeolie
  • 1 stilk finthakket citrongræs
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • TILBEHØR:
  • 2-3 røde chilier
  • 2 bundter forårsløg
  • 1-2 agurker
  • 1-2 romainesalater
  • 1 pose bønnespirer af mungbønner
  • 1 bundt frisk mynte
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 dl ristede løg 1 portion nuoc mam (fishsauce)
  • 1 portion nøddedip eller jordnøddechutney
  • 1 pakke rismelspandekager, ca. 30 stk.

Sådan gør du:

  1. Hak de fleste af nødderne på et bræt, til de er meget finthakkede, men ikke pulveriserede, resten pulveriseres i en foodprocessor og bruges til at drysse over de færdige sticks. Skær svinekødet i små, tynde stykker og vend dem i marinaden. Lad dem marinere i mindst en time, gerne meget længere. Når kødet er marineret, stikker man det på små træspyd og griller det. Enten på trækul eller på en grillpande ved høj varme. Spyddene skal kun stege, til de er brune og lækre. Drys med de pulveriserede nødder. Mens kødet marinerer, ordner man tilbehøret. Skyl grønsagerne grundigt, skær chili, løg og agurk i tynde, skrå skiver. Arranger det hele smukt på et fad med de to slags dip. Pandekagerne kan ligge sammen med tilbehøret eller i en skål for sig selv. Levn plads til de nystegte sticks.
  2. Pandekagerne dypper man ved bordet i en skål med koldt vand, de skal ikke ligge der mere end 10-15 sekunder. Derefter skal de trække et minut på tallerkenen, og så er de klar til at rulle om kød, grønt og krydderurter. Der vil lyde henførte suk og hurraråb, salig savlen og gnasken − en skylleskal til hver og en stor, nystrøget stofserviet er på sin plads.
  3. Opskifterne er fra Camilla Plum's kogebog, Abracadabra, Politikens Forlag, 416 sider, 300 kr.