Wienerschnitzel med dildkartofler

Wienerschnitzel med dildkartofler

Wienerschnitzel er noget at det mest populære, hvis det skal være rigtig lækkert. Her serverer vi det lækre kød med friske dildkartofler. Uhm...

4 personer

Ingredienser

  • Koge/stegetid: 10 min.
  • 4 kalve- eller skinkeschnitzler
  • salt og peber
  • 1 æg
  • 100 g rasp
  • 50 g smør
  • Dildkartofler:
  • 800 g kartofler
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 bundt dild, salt og peber
  • Tilbehør: grønsager (f.eks. gulerødder)

  1. Krydr kødet med salt og peber og panér i æg/rasp.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver eller både. Damp dem møre under låg i 1½ dl letsaltet vand – ca. 8 min. Tag låget af og kog vandet næsten væk. Tilsæt cremefraiche og fintsnittet dild og smag til med salt og peber.
  3. Steg schnitzlerne på en pande med smør 3-4 min. på hver side og servér med kartofler og grønsager.
  4. Tip: Kun cremefraiche 38% kan tåle at koge. Bruger du 18% eller 9%, så tag gryden af varmen, før du rører cremefraichen i.