Romfromage
Den klassiker romfromage er god i sig selv, men prøv alligevel med denne variation med sprød bund.
4-6 personer
Ingredienser
- 7 blade husblas
- 6 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
- 100 g sukker
- 3/4 dl lys rom
- 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
- 2 ½ dl piskefløde
- 150 g biscotti, små italienske småkager, vælg gerne nogle med chokolade i
- 75 g blødt smør
- Pynt:
- flødeskum og bær f.eks. hindbær
- Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommerne med sukkeret, og rør rom i. Smelt husblasen over vandbad eller i mikroovn. Rør lidt af æggemassen i husblasen, og rør herefter husblasen i resten af æggemassen. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Vend først æggehviderne i æggemassen. Vend herefter flødeskummet i.
- Knus biscottierne i en foodprocessor sammen med smørret. Fordel det i bunden af en skål. Hæld fromagen over. Lad det stivne i køleskabet i 6 timer. Pynt gerne fromagen med flødeskum og bær.