Flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg med sprød svær

Ingen jul uden flæskesteg med sprød svær. Og lav bare en stor en, for så har du til en lækker flæskestegssandwich dagen derpå.

Flæskesteg med sprød svær

Tid: ca. 15 min. plus stegetid (ca. 6 pers.)

1 svinekam, ca. 1½ kg med svær uden ben

fint salt

laurbærblade

6 dl bouillon

1. Rids flæskestegen godt efter, men undgå at ridse i selve kødet.

3. Fordel laurbærblade mellem sværene.

4. Læg stegen på en rist med en bradepande under. Stegen og sværen skal ligge vandret under stegning. Læg eventuelt et stykke let krøllet stanniol under stegen i den laveste ende, så sværen får samme niveau over det hele.

5. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kom bouillon i bunden af bradepanden, og sæt stegen ind i en kold ovn. Tænd på 200 grader.

6. Steg flæskestegen, til den har en centrumtemperatur på 55 grader. Hæld evt. mere bouillon i bradepanden undervejs. Tjek, om sværen er sprød. Hvis sværen ikke er sprød, hæves varmen. Steg videre, til stegen har en centrumstemperatur på 65 grader.

7. Tag stegen ud, og lad den hvile i ca. 10 min., inden den skæres i skiver.

SPRØD SVÆR

Hvis sværen alligevel ikke bliver sprød, så tag stegen ud af ovnen, når den har en centrumtemperatur på 65 grader. Skær sværen af stegen, og del dem, så de ligger en og en. Læg dem i en bradepande, og skru ovntemperaturen op på 225-250 grader. Pak stegen i stanniol imens, så den holdes varm. Hold øje med, at sværene ikke bliver for mørke, og lad dem stege, til de er sprøde. Vend dem eventuelt nogle gange undervejs. Du kan også sætte stegen op under ovnens grill et par minutter for at få sværen sprød, men hold godt øje med den.

► SE OGSÅ: Hvid gløgg med hyldeblomst

► SE OGSÅ: Lækker risalamande

► SE OGSÅ: Riccos perfekte juleand