Gæstekok: Sandra Puglieses slankende morgenmad
Glutenfrit rugbrød
Ingredienser
7-8 dl vand
100 g hørfrø
10 tørrede abrikoser
40 g gær
1 spsk honning
2 spsk Fiber HUSK
3 tsk havsalt
150 g fuldkornsrismel
150 g hirseflager
100 g majsmel
100 g knækket boghvede
100 g solsikkekerner
2 tsk stødt koriander, kan udelades, men det bidrager til den gode smag.
Sådan gør du
Sæt hørfrø i blød i 4 dl vand en times tid. Blend det herefter med vandet og abrikoserne. Rør gæren flydende med honningen. Lad det hvile i 10 min. Rør Fiber HUSK med 3 dl vand, gerne på en køkkenmaskine for høj hastighed et par minutter til det gelerer.
Tilsæt hørfrømassen, gæren og resten af ingredienserne. Tilsæt lidt mere vand, hvis dejen føles alt for tør. Den skal være fast, men fugtig som en rugbrødsdej. Fyld massen i en form, glat overfladen med bagsiden af en våd grydeske og stil det til hævning lunt en times tid.
Bag brødet i 70-80 min ved 190 grader på varmluft nederst i ovnen. Brødet holder sig fint nogle dage i køleskabet og kan sagtens fryses. Det smager desuden skønt ristet.
Pocheret laks med rå grøntsager
2 personer
Ingredienser
300 g rå laks
2 store håndfulde blandede, rå grøntsager, f.eks.broccoli, gulerødder, tomater og agurk
salt – gerne urtesalt
1-2 spsk olivenolie
evt. citronsaft og skal.
Sådan gør du
Kog en gryde op med vand, læg laksestykkerne i og læg låg på. Tag gryden af varmen og lad den stå i 15-20 min. I mellemtiden forbereder du grøntsagerne – alt efter årstid og humør. Tag f.eks. broccoli, gulerødder, tomater og agurk, skær dem i mundrette stykker – skiver eller stave – og anret grøntsagerne på tallerkener sammen med fisken. Drys med en smule salt og hæld lidt god olivenolie både over laks og grøntsager. Smag evt. til med lidt citronsaft og skal, hvis du har lyst til det.
Spis laksen med grøntsager og brødet og du har en morgenmad, der holder dig mæt i mange timer og hjælper med at holde maven flad.