Grøntsager

Gør dine grøntsager sjovere

Charlotte Nathali Jans er salgsdirektør hos Løgismose og velsignet med gourmetmad fra stedet hver dag. Her får du en af hendes yndlingsopskrifter, der nemt forvandler kedelige grøntsager til et festmåltid.

”Nedenstående opskrift er rigtig god til grøntsags stænger. Det er så nemt at smække lidt stænger på bordet – prøv fennikel skåret på et mandolin jern. Det er sjovt at skære dem på anderledes måder og bruge grøntsager, som du normalt ikke lige ville bruge. Og dip gør det bare endnu mere lækkert. Vi elsker humus i vores familie, og moussen her:”

Mousse på Løgismose salatost & ristede mandler.

·         1 bæger 150g Løgismose salatost

·         2 spsk. fløde

·         1 spsk. Groft hakket persille

·         1 spsk. Fint hakkede mandler (afskallede)

·         1 – 2 fed hvidløg

·         3 spsk. God jomfru olivenolie

·         1 tsk. Revet citronskal

·         Knust sort peber

Mandlerne ristes let på panden og afkøles. Dræn væsken fra salatosten og kom den i en skål, sammen med fløden. Brug en stavblender til at køre osten og fløden homogen, mens der tilsættes olivenolie. Vend herefter mandler, persille, hvidløg og citronskal i osten og smag til med knust sort peber.

Denne mousse passer godt som tilbehør til krydrede retter med kød og fjerkræ, men prøv den også som dip til grøntsags crudité, chips og kiks. Alternativt kan den fint anvendes som smørelse direkte på brødet evt. som her, sammen med lidt saft fra brændt citron, oliven og syltet tomat.

Læs også: Spis sundt og nordisk