Sundt slik

Sundt slik: Få 5 lækre opskrifter

Her på siden får du 5 lækre opskrifter på sundt slik - bl.a. kogebogsforfatter Sif Orellanas opskrift på hjemmelavede proteinbarer, Ditte Ingemanns lækre konfekt af tørrede figner og Majbritt Louring Engells skønne opskrift på en lækker nutellarulle.

Proteinbar med chokolade

sundt-slik-proteinbar-af-chokolade.jpg

Smagen af chokolade og abrikos gør denne snack rigtigt appetitlig, og den sikrer dig en optimal balance mellem protein og kulhydrat, som er godt for dig lige efter træning.

(Opskrift af Majbritt Louring Engell)

Få opskriften på den lækre proteinbar her

Konfekt med tørrede figner

sundt-slik-konfekt-af-torrede-figner-jpg.jpg

Sundt slik uden sukker, som du kan nyde med god samvittighed.

(Opskrift af Ditte Ingemann)

Få opskriften på den sunde lækkerbisken her 

Sundt slik: Rocky Road

sundt-slik-rocky-road.jpg

Det gode ved dette konfekt er, at det kan laves på mange måder, og med hvad du har i køkkenskabene – kun fantasien sætter grænser. 

(Opskrift af Ditte Ingemann)

Få opskriften på sund rocky road her

Nutellarullen

sundt-slik-nutella-rulle.jpg

Dejlig sød og sprød snack, der indeholder både protein og kulhydrat, som er vigtig for dig lige efter træning.

(Opskrift af Majbritt Louring Engell)

Her får du opskriften på nutellarullen

Sif Orellanas hjemmelavede proteinbarer

Cirka 15 mellemstore proteinbarer

Disse hjemmelavede proteinbarer er fyldt med gode sager som for eksempel hampeproteinpulver, som er sprængfyldt med sunde og nærende fedtsyrer og aminosyrer. Barerne smager fuldkommen fantastisk – den bedste sunde snack, jeg længe har smagt, og børnene er også vilde med dem.

Opskriften er fra Sifs kogebog: Kram i madkassen.

Ingredienser:

15 friske, udstenede medjool-dadler

2 spsk hampefrøolie (du kan også sagtens bruge kokosolie)

1 tsk lakridspulver

50 g hampeproteinpulver (kan købes i helsekostforretninger)

50 g tørrede tranebær

1 dl usmuttede mandler

1 dl hasselnødder

Drys:

kokosmel

Sådan laver du hjemmelavede proteinbarer:

  1. Blend det hele  en stærk blender eller foodprocessor og form 15 proteinbarer. Drys bunden af en lille bradepande med kokost og læg de formede proteinbarer ned i den.
  2. Drys med kokos øverst.
  3. Pak evt. proteinbarerne ind i lidt madcellofan og giv børnene en enkelt med i eftermiddagsmadpakken.
  4. Barerne kan i øvrigt med stor fordel fryses ned og tages op enkeltvis til søde lejligheder.