Nem påskefrokost

Nem påskebuffet: Her er 7 gode opskrifter

Nem og lækker påskefrokost: Lav en uhøjtidelig påskebuffet, hvor alt sættes på bordet på én gang, og gæsterne selv bestemmer farten. Dæk fint op med smukke æg og en flagranke af gækkebreve. Her får du syv lækre opskrifter til en nem og hyggelig påskefrokost. Velbekomme!

Nem påskebuffet

Buffeten er til 6 personer og kan nemt ganges op.

Nem påskebuffet

  • Kogte æg med flagesalt og syltede løg
  • Bruschetta med laks og peberrodscreme
  • Salat af spæde blade
  • Lammeryg med urter og hvidløg
  • Gratinerede porrer og asparges 
  • Æg bagt med spinat og tomat
  • Citronlagkage med kokos

Kogte æg med flagesalt og syltede løg

En klassiker på påskebordet. Server evt. også vagtelæg bare for den dekorative effekt.

10-12 hvide æg skaller fra 8 rødløg (brug dem fra de syltede løg)

Syltede løg: (skal laves dagen før)

8 rødløg

2 dl vand

3 dl husholdningseddike

200 g sukker

3 laurbærblade

10 sorte peberkorn

Tilbehør: flagesalt og mayonnaise

1. Pil og skær løgene i skiver. Kog vand, eddike, sukker, laurbærblade og peberkorn op i en gryde.

2. Læg løgene i skoldede sylteglas, og overhæld med lagen. Lad løgene trække et døgns tid.

3. Kog æggene i 6-8 minutter sammen med løgskallerne, så de kan trække farve. Server æggene med flagesalt, mayonnaise og syltede løg. De syltede løg smager også godt til lammekødet.

Bruschetta med laks og peberrodscreme

Nemme og lækre hapser – ikke bare på påskebuffeten.

1 groft flute

ca. 12-14 skiver god røget laks

4 forårsløg i tynde skiver

Creme:

1 bæger flødeost (200 g)

100 g ricotta

1 spsk. friskrevet peberrod

salt og peber fra kværn

1. Rør alle ingredienserne til cremen sammen.

2. Skær brødet i skiver, og rist det.

3. Smør brødet med cremen, og læg en skive røget laks på. Pynt med forårsløg og peber fra kværn.

Salat af spæde blade

Portionsanret salaten i engangskrus, det ser dekorativt ud på buffeten.

1 kg spæde salatblade

100 g pecorino ost

Dijondressing:

1 pasteuriseret æggeblomme

2 spsk. dijonsennep

1 knsp. salt

½ til 1 dl olivenolie

½ fed hvidløg

citronsaft

peber

1. Hæld æggeblommen i en skål, tilsæt sennep og salt, og pisk det godt sammen.

2. Tilsæt olivenolien dråbevis, indtil dressingen tykner. Rør presset hvidløg i dressingen, og smag til med citronsaft, salt og peber.

3. Vask og tør salaten godt, og vend den rundt i dressingen. Top med smuldret pecorino ost.

Lammeryg med friske urter og hvidløg

Vi tilbereder det traditionelle påskelam helt enkelt, så det passer til de forskellige retter på buffeten.

1 lammeryg 1,5 kg

flagesalt og peber fra kværn

10 fed hvidløg

et lille bundt frisk timian (gerne citrontimian)

3-4 kviste frisk rosmarin

1. Rids lammeryggen, og gnid med salt og peber. Knus hvidløgene med den flade side af en kniv, og gnid et par af dem ind i kødet sammen med lidt frisk timian og rosmarin. Smid resten af hvidløgene i bradepanden.

2. Læg kødet oven på resten af timianen og hvidløgene i bradepanden. Stil stegen i en 220 grader varm ovn, og skru ned til 180 grader efter 15 minutter.

3. Steg yderligere i 25 minutter. Stegetermometeret skal vise 53 grader for rosa kød, så tjek undervejs. Tag stegen ud, og lad den trække 10-15 minutter under et viskestykke.

4. Skær kødet fra benet ned langs ryggen i to fileter, og skær det derefter i skiver.

Gratinerede porrer og asparges

Lækkert tilbehør til lammekødet eller som selvstændig let frokostret.

4-6 porrer alt efter tykkelse (det grønne skæres fra)

2 bundter grønne asparges

1 spsk. smør

1 spsk. kapers

et par kviste frisk timian

1 spsk. pankorasp eller lign. grov rasp af brødkrumme

250 g cremefraiche 18 %

revet skal af ½ ikke overfladebehandlet

citron

salt og peber fra kværn

100 g friskrevet gruyere-ost

1. K og porrer og asparges møre i letsaltet vand. De skal næsten bare ned og op! Læg dem i sigte, og tør dem godt, så al væden er væk.

2. Rør en creme af finthakkede kapers, timian, rasp, cremefraiche og citronskal. Smag til med salt og peber.

3. Læg porrer og asparges i et fad smurt med en lille klat smør. Fordel cremen henover, og drys osten over til sidst. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 10-15 minutter, eller til osten er smeltet og toppen er sprød.

Flødestuvet spinat med æg og tomater

En blanding af fløde, muskat og spinat går man aldrig galt med, og den bliver faktisk kun bedre af at få følgeskab af æg og tomat.

½ kg vaskede tomater på stilk

1 kg frisk spinat

1 spsk. smør

1 spsk. olie

1,5 dl fløde

½ tsk. sukker

salt og peber fra kværn

lidt muskatnød

6-8 æg

1. Læg tomaterne i et fad, og dryp med lidt olie, og krydr med salt og peber.

Sæt fadet i en 175 grader varm ovn, og lad det stå 15 minutter, inden fadet med spinat og æg sættes ind.

2. Vask og tør spinaten godt. Smelt smør og olie i en gryde, vend spinaten i, kom fløden ved, og lad det koge ind. Smag til med sukker, salt, peber og muskatnød.

3. Hæld spinaten i et fad. Slå æggene ud som spejlæg oven på spinaten, og sæt fadet i ovnen ca. 15 minutter sammen med tomaterne. Hold øje med æggene – de må gerne være smilende. Anret tomaterne ovenpå, og server.

Citronlagkage med kokos

De lækre tykke bunde bagt med marcipan smager fantastisk sammen med den syrligt-søde citroncreme.

125 g marcipan

200 g blødt smør

200 g sukker

korn fra 1 vaniljestang

revet skal fra 2 ikke overfladebehandlede citroner

saft fra 1 citron

5 æg

125 g mel

80 g kartoffelmel

3 tsk. bagepulver

Citroncreme:

2 blade husblas

150 g hvid chokolade

nem-paaskebuffet-citronkage.jpg

2,5 dl piskefløde

revet skal af 3 ubehandlede citroner

Pynt: kokosflager og en pose chokoladeæg

  1. Riv marcipanen, og rør det sammen med smør, sukker og vaniljekorn. Tilsæt citronskal og citronsaft. Tilsæt æggene et ad gangen.
  2. Sigt herefter de tørre ingredienser i dejen, og vend det forsigtigt, men grundigt. Kom dejen i springform (ca. 22 cm i diameter) og bag ved 175 grader i ca. 40 minutter. Lad kagen køle helt af, og flæk den i to.
  3. Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog, og tag gryden af varmen. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør.
  4. Vrid husblassen fri for vand, og kom den ned til chokoladefløden sammen med citronskal. Når al chokoladen er smeltet, dækkes cremen til med film og stilles i køleskab minimum 3-4 timer.
  5. Pisk cremen op med elpisker, inden den smøres på kagen. Drys med kokosflager, og pynt med chokoladeæg.

► SE OGSÅ: Få inspiration til lækker påskebrunch

► SE OGSÅ: Fire hurtige påskelækkerier

► SE OGSÅ: Let og lækker påskefrokost