Take away mortensaften

9 gode steder du kan bestille mad til mortensaften

Hvis du gerne vil spise andesteg mortensaften, men ikke helt orker besværet i køkkenet, så får du her 9 gode bud på en mortensaften-menu som take away:

Artiklen er opdateret 26. oktober 2021

Flere og flere danskere lader andre om at stege andestegen til mortensaften, tilberede risalamanden til jul, og får nytårsmenuen udefra.

Det er stadig vigtigt for mange danskere at holde fast i traditionerne - også selvom det kræver at man må skyde genvej én gang i mellem. Der skal i hvert fald helst dufte af andesteg i hele huset på mortensaften, og hvis der ikke lige at overskud på kontoen til at klargøre anden, koge saucen og skrælle kartofler til en lille hær, så er vi flere og flere, der vælger en nemmere løsning.

Tal fra Coop viser nemlig, at færre danskere kaster sig over den hjemmelavede mortensaften-and. Til gengæld er der flere som fylder stuen med duften af friskstegt and ved at få en mortensaften-menu leveret udefra. Det kan de bl.a. mærke hos firmaet Homemate, der sidste år fordoblede antallet af solgte menuer til mortensaften i forhold til året før.

Og det er ikke kun ved denne højtid, at flere og flere foretrækker at slippe for at stå i køkkenet hele dagen og kokkerere – f.eks. har Coop, ifølge informationschef Jens Juul Nielsen, oplevet den samme udvikling ved højtiderne, og har i perioden 2014-2018 ottedoblet deres salg af nytårsmenuer.

Også hos Meyers har de ifølge DR oplevet en stigning – i 2019 år solgte de cirka 9.000 julemenuer - i 2014 var tallet blot 1.000.

Så hvis du gerne vil invitere familie og venner på andesteg mortensaften, men ikke helt orker besværet i køkkenet, så er du altså ikke den eneste. Her hjælper vi dig godt på vej med 9 gode bud på take away til mortensaften:

Mortensaften menu fra Meyers

mortensaften-take-away-meyers-ny.jpg

Hos Meyers byder de på den en velsmagende generalprøve på julemiddagen til mortensaften og en skøn menu, der består af bagt laks med syltet fennikel og ristet boghvede, efterfulgt af andebryst og confiteret andelår med rødkål og kartofler - både de brune med letsaltet karamel og de små ristede vendt med timian. Du kan desuden tilkøbe en ekstra grønkålssalat med ristede valnødder og citrusfrugter, samt dessert i form af cheesecake med solbærkompot og sprød, nordisk korncrumble.

Priserne starter på kr. 225 pr. kuvert. Og der er også mulighed for en vegetarisk menu, der består af braiseret selleri stegt i brunet smør, ristede, små danske kartofler vendt med timian, brune kartofler vendt i letsaltet karamelsauce & svampesauce smagt til med rosmarin 

Mortensaftenmenuen leveres den 9. november (dagen før mortensaften).

Bestillingsfristen er den 7. november kl. 12.

Læs mere om menuen fra Meyers her

Mortensaften menu fra Homemate

mortensaften-take-away-homemate.jpg

Menuen fra Homemate består i år af et saftigt confiteret andelår lagt godt til rette på en bund af små kartofler med tørret laurbærblade og som kronen på værket en hjemmelavet og klassisk andesauce lavet på andefond, fløde og ribsgelé i bunden. Anden komplementeres af en hjemmesyltet rødkål med sæsonens søde æbler, bagte løg og på toppen afrunder de friske grønne krydderurter timian retten på fineste vis.

Menuen koster fra kr. 185 pr. kuvert, og kan bestilles fra nu af og frem til 10. november.

Du kan hente i en af Homemates mange butikker eller bestille menuen til levering, hvis det skal være ekstra nemt.

Læs mere om menuen fra Homemate her

Mortensaften menu fra Jysk Diner

Mortens-aften-menu-jysk-diner.jpg

Hos Jysk Diner kan du bestille en 3 retter menu til mortensaften bestående af

Forret: Lakseroulade med pikantost anrettet på fad pyntet med kaviar, cherrytomat. Hertil hjemmelavet dressing og brød.

Hovedret: And med hjemmelavet brun sauce, små smørbagte kartofler, ribsgele, rødkålssalat med valnødder.

Dessert: Æblekage med makroner og flødeskum.

Menuen koster kr. 159,- pr. person

Leveringsdato: Menuen leveres den 10. november.

Læs mere om menuen hos Jysk Diner her

Mortensaften menu fra Bilka Mad ud af Huset

mortensaften-take-away-bilka.jpg

Hos Bilka Mad ud af Huset kan du vælge mellem flere forskellige menuer til mortensaften – f.eks. en lækker menu til hele familien. Andemenuen er beregnet til 4 personer og består af: En helstegt juleand med hvide-, brunede og franske kartofler, andesauce, tranebærkompot og rødkål. Til dessert er der risalamande med kirsebærsauce. 

Læs mere om menuen fra Bilka Mad ud af Huset her

Du kan også bestille din mortensaftenmenu hos: