Mille Collin

Mille Collin har længe ledt efter den helt rigtige nuance rød læbestift: Nu har hun fundet den

Interiørstylist Mille Collin elsker at ”klæde sig ud” og dresser hellere lidt for meget op til fest end for lidt. Til hverdag vejer praktikken tungest på vægtskålen, men hun har altid en rød læbestift i tasken. Bare fordi …

Stil

Jeg har det generelt lidt svært med kasser. Min stil er ikke som sådan en defineret størrelse, men nærmere bare summen af det, jeg (ofte impulsivt) falder for. Jeg navigerer helt intuitivt efter smukke tekstiler, godt håndværk, et særligt koncept eller en kombination af formsprog og materialer.

Det gælder faktisk alt, jeg omgiver mig med – mode, interiør og kunst. Nogen vil nok mene, jeg er farverig, men jeg er i lige så høj grad det modsatte. Det er i sammensætningen, magien opstår for mig. Jeg har med årene lært at stole på min mavefornemmelse og er ikke længere optaget af, hvad andre synes.

Inspiration

Efterhånden er det nok mest på Instagram, jeg bliver fascineret. Jeg har ti tusind mapper til opslag, jeg gemmer – alt fra restauranter og hoteller til en frakke eller et par sko, nogen har på. Helle Høgsbro har umiskendeligt god stil i min optik, og så følger jeg typer som Giovanna Engelbert og Leandra Medine Cohen.

Min søster Amanda og jeg har altid en stil-tråd kørende på sms, min veninde Stine Langvad spørger jeg altid til råds, og min partner i Cosch, Marie Schjeldal, og jeg er stilmæssigt fuldstændig på bølgelængde.

mille-collin-garderobe-blazer.jpg
Mille ender tit i en sort blazer til hverdag, og denne velourblazer fra Alexander Wang er en af favoritterne. Pailletblazer fra & Other Stories, lyserød festkjole fra Sabine Poupinel, orangemønstret jakke er vintage fra Gambattista Valli, kjole fra Ganni. Pink halvstøvler fra Celine.

Favoritbrand

Det amerikanske brand Khaite er jeg meget betaget af – jeg elsker det klassiske, lidt skarpe snit i kombination med noget edgy og sporty. Ellers er jeg glad for Proenza Schouler, Celine og Dries van Noten. Ingen af ovenstående brands har jeg råd til, men var der frit valg på hylderne, ville jeg vælge deres.

Hverdag

Jeans, en T-shirt, sneakers og så en blazerjakke af en art. Dem har jeg en del af, og en jakke kan altid hive et look op. I mit arbejde som stylist er det tit det praktiske, der vinder – selvom jeg elsker at ”klæde mig ud”. I bogstavelig forstand.

mille-collin-garderobe-hverdag.jpg
Selv om Mille holder meget af sorte blazere, så har hun også en hel del farverige items i sin nøje kuraterede garderobe – som de grønne bukser fra Dries van Noten, købt i Holly Golightly, og den pink skjorte fra La Fetice, fundet i Storm. Sko fra Proenza Schouler og stribet armbånd fra Monies

Fest

Jeg vil hundrede procent hellere være overdressed til en fest end det modsatte. Så jeg har gerne en kjole og stiletter på. Og røde læber.

mille-collin-garderobe-fest.jpg
En af Milles vildeste festkjoler er glimmerkjolen fra Ganni (til højre) og en sort kjole fra Cecilie Bahnsen, som er mange år gammel, og som Mille fandt på lagersalg til en slik. Hun bruger den også gerne til hverdag med sneakers og en sweater. Tasken er fra Milles eget brand Cosch, som designer tasker af genbrugssejl og overskudsstof fra Milles egen tekstilsamling. Alle tasker er unika og fås i Lot29 og på Instagram på @coschoffice.

Bæredygtighed

Jeg har lige startet et brand, Cosch, der som grundpræmis er bæredygtigt. Vores styles er syet i København af overskud-sejldug fra producenten North Sails sat sammen med vintagetekstiler. Det føles godt at sende noget ud i verden med ren samvittighed.

Jeg køber faktisk sjældent nyt tøj – både ment som i frekvens og som i at noget er nyproduceret. Stort set alle mine bedste køb har jeg gjort i vintagebutikker, og mange af netop de ting har jeg haft i mit klædeskab i årevis. Jeg er kæmpe fortaler for kvalitet over hele linjen – men kvalitet koster. Derfor er det både af nød og af lyst, at jeg er en skattejæger.

mille-collin-garderobe-shorts.jpg
Mille i shorts fra Caro Edition, T-shirt fra Cosch, stiletter fra Fabrizio Vitti fra Lot29. Jakken er en ældre Celine. Mille tager også gerne en hat på som denne fra Bitte Kai Rand.

Sko

Jeg. Elsker. Sko. Men går mest i sneaks. Jeg har så lille en fod, at jeg kan købe sneakers i børneafdelingen hos f.eks. Sportmaster, så der hænger min søn på fem år og jeg ud et par gange om året. Man får smukke ben af en hæl, så når jeg kan slippe afsted med det, hopper jeg i stiletter. Jeg har et par favoritter fra Proenza Schouler, som man ovenikøbet danser godt i. Selvom jeg dog altid har sneakers med i tasken …

Smykker

Mine tre ringe, jeg fik af min mand, da jeg fødte vores drenge, sidder fast på mine fingre. En er af Margaret Bridgwater, en af Jeanette Nørlund, og den seneste er fra Griegst. Jeg har også en del smykker fra Monies, som også bare ligger rundt om i mit hjem og glimter i al deres skulpturelle ynde.

06.jpg (19).jpg
En god blanding af selvgjorte halskæder, favoritneglelakker og perleøreringe fra Lot29.

Tasker

Jeg har, hånden på hjertet, aldrig haft en ”voksen” taske. Måske er det, fordi dem jeg ønsker mig fra f.eks. Celine, er prismæssigt uden for rækkevidde. Nu har vi i mit eget brand Cosch designet en lille taske, som jeg elsker, fordi den kan rumme det, den skal, men ikke er så stor, at tingene bliver væk dernede. De er one of a kind, kan vendes og både hænge over skulderen og om håndleddet.

mille-collin-garderobe-tasker'.jpg
Hatte er en ting, som Mille er ret glad for og ofte falder for, f.eks. på rejser, og denne er fundet i Sydafrika. Den gule taske er fra Marni, bordeaux bælte fra Kokoon, mønstret bælte fra Belize, og det andet er Etro fra Lot29. Blazer fra Proenza Schouler er fundet i I Blame Lulu, pink blondetaske fra Cosch.

Tendenser

Jeg har det lidt svært med den aktuelle trash couture, som jeg ikke tror, jeg kommer i. Måske fordi jeg har været der i 90’erne.

WOW-køb

Den er ikke et wow-køb som sådan, men jeg har fået komplimenter for min smukke top fra Sea New York, hver gang jeg har haft den på.

mille-collin-garderobe-blazer2.jpg
Selv om Milles garderobe er meget farverig, så er der også en del sorte jakker, som denne fra Saks Potts, som hun blandt andet bruger til nederdel fra Erdem og taske fra Cosch. Stiletter fra Fabrizio Viti.

Aldrig uden

Jeg skiller mig gerne af med alt, hvad jeg ejer. Ærligt. Men jeg har altid en rød læbestift med mig og har brugt mange år på at finde den helt rigtige orangerøde nuance, som er Chanel nummer 182.

Milles bedste stiltips

  • "Ryd op i dit skab, og giv det, du ikke har haft på i et år, videre. Pludselig ser man alt det, man faktisk godt gider at gå i, med friske øjne."
  • "En langærmet T-shirt kan bruges til alt – også til en pailletnederdel."
  • "Tænk i kontraster: smalt/bredt, mønstret/ensfarvet, pyntet/enkelt. Som når man styler et hjem, er det altid klædeligt med forskellige overflader, der spiller hinanden gode."

Mille Collin

  • Arbejder som interiørstylist, brand strateg og er indehaver af brandet Cosch.
  • 51 år og bor i et rækkehus på Østerbro med sin mand Kevin og sønnerne Elliot, Gilbert og Nolan.