Hvordan får jeg styr på mit liv?

Få et tjekket liv med 12 tip

Foråret er lig med oprydning og en frisk start. Det kan du få med fire eksperters råd til, hvordan du fårtjek på dit hjem, dit klædeskab, dinøkonomi ogdine aftaler.

Vi har bedt fire eksperter komme med deres bedste råd til, hvordan du undgår hverdagens værste roderier.

Sådan får du styr på...

...hjemmet – 3 tip fra oprydningseksperten

Dorthe Mey-Jensen er simpelthen ekspert i at rydde op. Som barn legede hun faktisk mest for at bagefter at få lov at rydde det hele op. I dag har hun forenet sin passion med sit arbejde og går ud og sætter tingene i system hos os andre. Se mere på DorthesRoderier.dk.

1. Ryd op om aftenen i stedet for at vælte i seng og stå op til en rodet lejlighed, så brug ti minutter om aftenen, eventuelt en reklamepause, til oprydning. Du kan nå mere, end du tror. Scan stuen for alt, der skal ud i køkkenet, og ryd det derud, ligesådan med ting, der hører til i soveværelset. Det er altid en god start, når tingene er i deres rigtige rum.

2. Afsæt tid til aftaler med dig selv i din kalender, så du har en weekend om et halvt år til igen at rydde op i kælderen. Hvis du i mellemtiden holder fin orden, har du pludselig en ekstra weekend.

3. Sortér dine ting i kasser. Har du svært ved at skille dig af med ting, så start med en „måske smid ud" og en „donationskasse". „Måske-kassen" skal stilles langt væk – måske på loftet. Sæt dato på, kan du på den dato huske, hvad der er i kassen, må du beholde det. Kan du ikke, har du ikke savnet det nok til at beholde det....klædeskabet – 3 vigtige pointer fra stylisten

Judi Lund Finderup er personlig stylist og tilbyder garderobetjek hjemme hos dig, men også makeovers og personlig shopping. Se mere på StilTjek.dk

1. Ryd op i skabet. En velfungerende garderobe er fuld af ting, du rent faktisk kan passe. Gem de jeans væk, der hver dag minder dig om, at du gerne vil tabe tre kilo, ellers starter du dagen negativt hver morgen. Vælg de pæne, gode men for små ting ud, og læg dem i en kasse på loftet, og tag stilling til dem på et andet tidspunkt. Smid samtidig alt for forvaskede og slidte ting ud!

2. Tænk økonomisk og skab dig en basisgarderobe af ting, som klæder din krop. Og vis, at du følger moden i dit tilbehør. Sko, tørklæder, bælter og smykker kan virkelig forandre et look og koster knap så meget som at udskifte hele garderoben.

3. Vær kreativ og få alt dit tøj i spil. Har du købt noget som et sæt, så lad være at tænke, at det hænger sammen for evigt. Skil de der ting ad! Sæt festkjolen sammen med en hverdagscardigan og et par flade sko. En god garderobe skal du kunne bruge hele året rundt.

...økonomien – 3 råd fra økonomirådgiveren

Økonomiekspert og -rådgiver Lone Eriksen fra StyrPaaPenge.dk, kombinerer sin bankbaggrund med mange års erfaring med NLP. Størstedelen af hendes kunder er selvstændige kvinder i kreative fag. 60 procent opdager, at de har en bedre økonomi, end de troede, når de har fået den tjekket hos Lone.

1. Skab dig et overblik. Registrer helt nøgternt over en måned, hvad du har af udgifter, både de faste og dem til sjov. Når du ved, hvad du bruger dine penge på, skal du tage stilling til, om du vil fortsætte sådan, eller om noget skal laves om.

2. Bliv bevidst og tænk i „nice to have" og „need to have", når du er ude at shoppe. Prøv at mærke efter, når du befinder dig på steder, hvor dankortet er i fare. Har du for eksempel en tendens til at overshoppe, når du er ked af det, skal du have lagt en skudsikker plan, så det ikke sker i fremtiden.

3. Nyd, at der er luft i økonomien. Det er ikke et mål i sig selv at have penge stående på kontoen. Målet er, at pengene giver dig muligheden for at realisere nogle af de større drømme, du har, for eksempel køb af hus, at få et barn eller rejse jorden rundt.

...kalenderen – 3 tip fra den personlige assistent

Simona Hjaltalin fra Frauhaus arbejder som supersekretær, eller personlig assistent, som hun selv kalder det. En almindelig arbejdsdag kan bestå af alt fra at arrangere et selskab til at agere turguide og klare skriftlige opgaver. Her får du hendes tre bedste tips til at holde styr på dine aftaler.

1. Få en smartphone, som gør det ud for en handy, lille computer, der forbinder dig med alt i den elektroniske verden. En smartphone kan også bruges som diktafon, så du kan optage beskeder til dig selv eller andre, som du gør noget ved, når du får tid til det.

2. Skaf dig et kalendersystem på din computer, som er forbundet med din telefon, så du hele tiden har adgang til din kalender. Det kan være betalte systemer som f.eks. Microsoft Exchange. Det kan også være gratis systemer som for eksempel iMap eller en helt almindelig Google-konto.

3. Få dig en personlig assistent, som hjælper dig til at huske det, du ikke når, og har tid til at skrive ned. Flere af vores kunder ringer os ofte op imellem møder, fra bilen eller en lufthavn og beder os ordne, arrangere eller notere ting, som de ikke lige i øjeblikket selv har tid eller overskud til. Vi kan også ændre i din kalender, så din telefons kalender opdateres automatisk, eller vi kan sende beskeder, indkøbsliste og påmindelser ud til dig.