Lækre boller helt uden gluten
Helle Wang fra Designers Remix, som du kan møde i denne uges Min Sunde Uge, har det sidste år tabt syv kilo ved at undgå de hvide kulhydrater, som sukker, pasta og hvidt brød. Men det kræver lidt planlægning, at leve på den måde, derfor bager hun normalt disse boller hver uge.
Indhold:
50 g hakkede nødder efter smag
50 g kerner (solsikke ELLER græskar)
50 g boghvedeflager
50 g hirseflager
100 g boghvedemel
200 g fuldkornsrismel
130 g majsmel
20 g (2 spiseske) Fiberhusk
2 teske spidskommen
2 teske kardemomme
2 spiseske mineralsalt
8 dl. Vand
3-7 g gær
1 spiseske honning
Sådan gør du: Mel, flager, kerner, krydderier og Fiberhusk blandes i en skål. Gær, salt og honning blandes med vandet og ”trækker” ca. 10 min. Derefter blandes det i skålen med melblandingen, under omrøring. Rør til dejen er jævn og grødagtig.
Lad dejen stå i køleskabet ca. 6-8 timer eller natten over.
Bollerne lægges på bagepapir med ske i ikke for store klatte og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader, i ca. 20-25 min. Tag bollerne ud og lad den køle af på bagerist med bunden i vejret. Du kan eventuelt prøve at banke på bunden med en finger, når de lyder ‘hule’ er de færdige.
»Få Sandra Puglieses opskrift på glutenfrit rugbrød.
Nøgleord: Glutenfri, slankemad, opskrift, gluten, boller, rugbrød