Nogle gange er vi fanget i vanens magt, som gør, at vi automatisk fylder os med tomme kalorier. Kickstart kroppen med en Easy Cleanse med 100% plantebaseret kost. ALT for damerne guider dig til tre dages sundhedsboost med skønne opskrifter udviklet af 42Raw. Du vil føle dig flyvende let, energisk og sund bagefter. Opskrifterne er til en person, medmindre andet angives.
Blend alle ingredienser, og hæld det i en skål. Dekorer fra venstre mod højre: 10 blåbær, 2 spsk. ristede kokosflager, 40 g banan i skiver, 20 g granola og 20 gojibær med top.
Annonse
Annonse
Granola Bowl
Ingredienser:
60 g banan
60 g æble
100 sojayoghurt
30 g mysli eller granola
Skær bananen i skiver, og æblet i tern. Hæld sojayoghurten i en skål, og top med banan, æble og granola.
Kør agurk, bladselleri og spinatblade igennem en juicer. Kom olivenolien i blandingen, og rør godt rundt. Server juicen i et glas med isterninger.
Til frokost drikker du endnu en juice.
New York Juice
Ingredienser:
5-7 gulerødder
1 æble
20 g ingefær
1 tsk olivenolie
5 isterninger
Sådan gør du:
Kør gulerødder, æble og ingefær igennem en juicer. Kom olivenolien i blandingen, og rør godt rundt. Server juicen i et glas med isterninger.
Om eftermiddagen spiser du quinoasalat med broccoli og tranebær eller quinoasalat med gurkemeje og tranebær.
Quinoasalat med broccoli og tranebær
Ingredienser: (Nok til 3 portioner)
Salat:
250 g quinoa
200 g broccoli
250 g spidskål
100 g pære
25 g tørrede tranebær
25 g hasselnødder, hakkede
Appelsindressing:
50 ml canola olie
25 ml appelsinjuice
10 ml æbleeddike
20 g solsikkekerner
4 g salt
1 knivspids hvidløg, presset
1 knivspids ingefær, friskpresset
1 dråbe orangeessens
Topping:
tamariristede mandler
Sådan gør du:
Salat: Kog quinoaen, og blancher broccolien i kogende vand i 20 sekunder. Hold derefter broccolien kort ind under den kolde hane, og skær broccolien i fine stykker. Snit spidskålen så fint som muligt, og skær pæren i tern. Bland det hele i en skål, og tilsæt tørrede tranebær og hakkede hasselnødder. Appelsindressing: Alle ingredienser til dressingen blendes i 30 sekunder. Til en portion tages 300 g salat og blandes med 30 g dressing. Pynt salaten med tamariristede mandler.
Quinoasalat med gurkemeje og tranebær
Ingredienser: (Nok til 3 portioner)
Salat:
150 g rød quinoa
300 g spidskål (eller anden salat)
100 g æbler
40 g tørrede tranebær
25 g persille, hakket
Gurkemejedressing:
⅓ dl olie
10 ml limesaft
8 g solsikkekerner
8 g tomater
1½ g frisk gurkemeje
1 knivspids sennepsfrø
1 knivspids presset hvidløg
2½ g salt
lidt peber
Topping:
ristede græskarkerner
Sådan gør du:
Salat: Kog quinoaen, og skær spidskålen i strimler, og æblerne i tern. Bland tingene i en skål, og tilsæt de tørrede tranebær og hakket persille. Gurkemejedressing: Alle ingredienser til dressingen blendes i 30 sekunder. Til en portion tages 300 g salat og blandes med 25 g dressing. Pynt salaten med græskarkerner.
Sen eftermiddag står på endnu en juice.
New Orleans Juice
Ingredienser:
100 ml rødbede
1 æble
⅓ agurk
20 g ingefær
1 tsk olivenolie
5 isterninger
Sådan gør du:
Kør rødbede, æble, agurk og ingefær igennem en juicer. Kom olivenolien i blandingen, og rør godt rundt. Server juicen i et glas med isterninger.