Spis dine øjne i topform
Jo bedre dine øjne og dit syn er, des bedre fungerer din krop – det gælder både balance, styrke og overskud.
GULERØDDER indeholder betacaroten, der omdannes til A-vitamin i kroppen. A-vitamin er med til at styrke synet. Generelt er frugt og grønt med stærke farver som tomater, grønkål og broccoli gode kilder til betacaroten.
ÆG er en god kilde til lutein og zeaxanthin (carotenoider), der kan have en forebyggende effekt på nedsat syn, fordi de bl.a. beskytter mod frie radikaler.
GRØNKÅL, BROCCOLI, ROSENKÅL & SPINAT og andre grønne bladgrønsager indeholder også de carotenoider, der er så gavnlige for vores syn og beskytter øjet imod degenerering ved at filtrere lyset.
Vidste du, at …
Op mod hver tredje dansker er udfordret i køkkenet, når det handler om at spise varieret og sundt, og 43 pct. mangler idéer til at variere de grønsager, de spiser og serverer. Du kan heldigvis finde masser af sunde grønne opskrifter her på fitliving.dk
Kilde: Gartneribrugets afsætningsudvalg