Ugens Blog: "Ingen spiser perfekt hele tiden"
Mød Madbanditten. Eller Jane Faerber, som er kvinden bag, der har skabt stor succes med sin LCHF-fokuserede madblog, der har en trofast skare af læsere, som får inspiration til livsstilen Jane sværger til; LCHF.
Beskriv dig selv og din blog.
Jeg hedder Jane Faerber og er 36 år. Jeg er uddannet cand. mag. i fransk og retorik fra og har arbejdet mange år i mediebranchen. I sommeren 2012 sagde jeg mit job op og har siden skrevet min første bog "LCHF – SPIS DIG MÆT OG GLAD", som udkom i april 2013 og i januar 2014 udkommer min næste bog. Jeg bor i Valby sammen med min mand, som jeg har kendt i en menneskealder, og vores tvillinger på 7 år. På Madbanditten blogger jeg om LCHF – Low Carb High Fat, som er en hastigt voksende kosttendens, hvor man spiser få kulhydrater og meget fedt.
Hvad spiser du, hvis du skal forkæle dig selv?
Som regel spiser jeg bare noget god mørk chokolade, men hvis jeg skal lave noget selv, er jeg vild med chokoladetrøflerne med lakrids fra min bog.
"Nogle gange er Ben&Jerry de eneste, der forstår en, og så må man tage det med!"
Hvad er den vigtigste læring, du har gjort dig om kost?
At det betaler sig at gøre sig umage, men at det at gøre sig umage ikke er lig med at gøre alting perfekt. Ingen spiser en "perfekt kost" hele tiden, heller ikke mig, men derfor kan man jo godt træffe gode valg under omstændighederne. Det meste af tiden, ikke? Nogle gange er Ben&Jerry de eneste, der forstår en, og så må man tage det med!
Hvad er den største misforståelse omkring dig?
Den største? Måske, at jeg er fuldstændig kulhydratforskrækket! I virkeligheden interesserer kulhydrater mig ikke synderligt. Men det interesserer mig at spise rigtig mad, som kroppen kan genkende som mad og at inspirere andre til at gøre det samme. Og i den proces forsvinder mange af de gængse madvarer, som har et stort indhold af kulhydrater.
Hvad kan få dig op i det røde felt?
Uha, det er der flere ting, der kan. Når snakken fx falder på sukker og børn, skal jeg tit bide mig selv i tungen. For det er en ekstremt følelsesladet diskussion – også fra min side. Jeg kan fint respektere, at andre har taget andre sukker-valg på deres børns vegne, end vi har herhjemme, men jeg har det svært med, at vi faktisk ikke kan vælge sukker fra i det daglige. Mine børn får serveret kage og sodavand i skolen (jo!) og på fritteren, og der synes jeg ikke, det hører hjemme. Jeg mener, det bør være den enkelte forældres valg, om man vil servere sukker for sine børn hjemme, men at skoler og pasningsinstitutioner bør være sukkerfrit område. Men jeg er i mindretal her, det ved jeg godt.
"Jeg har det svært med, at vi faktisk ikke kan vælge sukker fra i det daglige."
Hvornår græd du sidst af lykke?
Av, det er længe siden! Jeg tror, det var for lidt over et år siden, da jeg aflyttede en besked på min telefonsvarer, som var fra Politikens Forlag, som sagde, at de gerne ville udgive min bog. Nogle måneder forinden havde jeg sagt mit faste job op, og jeg anede ikke, hvor jeg ville ende, og nu stod jeg med udsigt til at udgive min første bog. Det var sådan et slags
turning point
for mig. Pludselig turde jeg for alvor tro på, at det hele nok skulle gå.
Hvilke tre steder på nettet finder du inspiration til dit arbejde?
Pinterest er på en klar førsteplads! Og sikke en tidsrøver!
er også fuld af inspiration til smuk mad. Men når jeg søger grøn inspiration til hverdagen, besøger jeg den gode Maria på hendes blog
. Et herligt øko-univers, hvor der trylles med grøntsagerne hver dag.
Hvad er dine tre vigtigste kostråd?
1 Spis
rigtig mad – Overvej, om din krop kan genkende den mad, du spiser. Er det
naturlig mad, eller er det forarbejdet fabriksmad?
2 Spis
færre kulhydrater fra sukker og kornprodukter og spis i stedet mere naturligt fedt.
3 Spis
, når du er sulten, og stop når du er mæt. Det lyder svært, men det er væsentligt nemmere, hvis du følger punkt 1 og 2.
LÆS FLERE UGENS BLOG:
Sofies Blog: Her er min yndlingskrog
Guld.log: "Jeg er ikke god til at være mystisk"
"Ægteskab er simpelthen så undervurderet"