Cecilie Beck: ”Det er så brutalt og ulækkert sagt”
Tonen i TV2s newsroom var seksualiseret i mange år, siger tv-vært Cecilie Beck. Hun er en af de 11 kvinder, der står frem i en ny dokumentar.
”Brutalt” og ”ulækkert.”
Sådan beskriver tv-vært Cecilie Beck nogle af de kommentarer, hun har hørt om andre kvindelige ansatte i løbet af sin tid på TV2.
De grove ord blev især rettet mod de kvinder, der ikke blev vurderet til at være attraktive, forklarer hun i en artikel til Information:
”Jeg har hørt flere ting sagt om kvinder, der var værd at gå i seng med, men jeg husker bedst, hvad der blev sagt om dem, der ikke var værd at gå i seng med. Og der har jeg hørt nogle ting, som jeg simpelthen ikke engang vil kunne gengive, fordi det er så brutalt og ulækkert sagt,” siger Cecilie Beck til avisen.
Blev målt på udseende
Her har hun forklaret, at man som kvinde på TV 2 generelt havde en klar fornemmelse af, at man blev målt på, hvor attraktiv man var.
Det fortæller hun i forbindelse med en ny MeToo-dokumentar, der kan ses på discovery+, hvor en række nuværende og tidligere TV2-ansatte står frem og fortæller om en kultur på tv-stationen, der i mange år var præget af sexisme og krænkende adfærd.
I alt 11 kvinder står frem med navn i dokumentaren ”MeToo: Sexisme bag skærmen”, herunder tv-værterne Janni Pedersen og Karen-Helene Hjorth.
De er alle blevet bakket op af en lang række kendte på sociale medier, herunder Sofie Linde og Helle Thorning-Schmidt, der roser dem for deres mod og minder om, at de ikke er alene.
"Der har været et ledelsessvigt"
ALT.dk har kontaktet Cecilie Beck for at få en uddybende kommentarer, men hun er i skrivende stund ikke vendt tilbage.
TV 2 henviser til den pressemeddelelse, de har sendt ud i dag, hvor TV2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, oplyser, at de forhold, der beskrives i dokumentaren, er uacceptable:
"Dokumentarserien bekræfter, at der gennem en årrække har været en usund og helt uacceptabel kultur på TV 2, og jeg vil gerne anerkende og takke kvinderne. Det er en vigtig historie at få frem, og det har ikke været let for de medvirkende. Udsendelsen bekræfter mig i, at det var en rigtig beslutning at igangsætte en advokatundersøgelse for at komme til bunds i sager om krænkende adfærd på TV 2. Det har været voldsomt, og det er indlysende, at der har været et ledelsessvigt fra TV 2s side”, lyder det bl.a. fra Anne Engdal Stig Christensen.
BTs chefredaktør Michael Dyrby, der var nyhedschef- og direktør på TV 2 fra 2002 til 2015, erkender også, at han bærer en del af ansvaret for den ”rådne kultur” på TV 2, der bliver beskrevet i dokumentaren.
Læs ALT.dks store tema om sexisme og beretninger om seksuelle krænkelser fra over 100 kvinder.