Ferietid: Dét skal du læse
Er du til krimier, japanske bestsellere eller amerikansk samtidslitteratur? Find inspiration til din sommerferie-læsning, når tre af redaktionens læseheste fortæller, hvilke bøger, de pakker ned i kufferten.
Journalist Tilde Marian Andersen:
Benn Q. Holm: Byen og Øen
– Jeg er faktisk allerede startet på denne mursten af en bog og er da også halvvejs igennem den, eller det vil sige, jeg har været halvvejs igennem den det sidste halve år. Og er ikke rigtig kommet videre. Jeg er spændt på at få at vide, hvordan det ender for bogens fem hovedpersoner, hvis historier spinder sig ind og ud af hinandens. For mig passer bøger af den længde bare bedst til dovne feriedage i et sommerhus end som hverdagshyggelæsning inden sengetid.
Lindhardt og Ringhof, 472 sider, 349 kr.
Haruki Murakami: IQ84 (tredje bind)
– Det sidste bind af Haruki Murakamis IQ84-trilogi skal med mig i rejsetasken, når den udkommer til august. Jeg elsker den japanske forfatters surrealistiske univers, hvor katte kan tale, de smukke kvindelige biroller har overnaturlige evner, og læseren sammen med hovedpersonerne suges frem og tilbage mellem parallelle universer. Som inkarneret Murakami-fan går jeg nødigt glip af et eneste ord fra forfatterens pen, og jeg glæder mig til at bruge sommerferien i hans selskab.
Klim, 422 sider, 349 kr. (Her ses bind to)
Læs også: Se boganmeldernes top 10
Josefine Klougart: En af os sover
– Jeg har endnu ikke stiftet bekendtskab med Josefine Klougart – og det piner mig. Den unge forfatterinde har høstet store buketter af anmelderroser og endda været nomineret til noget så fornemt som Nordisk Råds Litteraturpris. Lidt af en præstation for en kvinde på 26 år. Jeg glæder mig til at bevæge mig ind i hendes verden, der efter sigende skulle være noget så poetisk. Hendes to tidligere udgivelser, ”Hallerne” og ”Stigninger og fald”, pakker jeg også med i kufferten.
Rosinante, 260 sider, 299 kr.
Helle Helle: Dette burde skrives i nutid
– Jeg har længe gerne villet læse Helle Helles nyeste roman for at blive lullet ind i hendes beskrivelser af helt almindelige mennesker, der lever helt almindelige liv i det helt almindelige Danmark. Helle Helle skal læses mellem linjerne, og jeg elsker hendes tilsyneladende indholdsløse hverdagsskildringer, der alligevel på en eller anden måde bider sig fast og giver stof til eftertanke.
Rosinante, 160 sider, 300 kr.
Få flere bogtip på næste side.
Lene Kjældgaard:
Christian Jungersen: Du forsvinder
– Jeg har i længsel ventet på nyt fra danske Christian Jungersen, der fik enorm succes med bestselleren ”Undtagelsen”. Efter otte år er Jungersen endelig tilbage, og jeg glæder jeg mig til at se, om mine forventninger bliver indfriet med hans nye roman ”Du forsvinder”, der handler om hjerneskader, identitetstab og neurologi. Hvis jeg kender Jungersen ret, er det bestemt ikke så tørre emner, som det måske umiddelbart kunne lyde til…
Gyldendal, 465 sider, 300 kr.
Karl Ove Knausgård: Min kamp (bind 1-5)
– Jeg har til min store ærgrelse endnu ikke fået læst et eneste bind af det mest omdiskuterede og roste værk i nordisk litteratur lige nu, nemlig norske Karl Ove Knausgårds selvbiografiske seksbindsværk ”Min Kamp”. Denne sommerferie tager jeg de fem bind med, der indtil videre er udkommet på dansk, og håber, jeg når et par stykker af dem.
Lindhardt og Ringhof, varierende sidetal, 349 kr.
Læs også: 3 perfekte bøger til liggestolen
Torkild Damhaug: Ildmanden
– Torkild Damhaug har arbejdet som overlæge på en psykiatrisk afdeling, men arbejder nu fuld tid som forfatter. Et vældig godt karriereskift, hvis du spørger mig! Herhjemme har Damhaug ikke fået al den opmærksomhed, han rettelig fortjener for sine velfortalte psykologiske thrillere, på trods af, at ”Ildmanden” er hans tredje roman. ”Ildmanden” er i øvrigt nomineret til Rivertonprisen, der gives til Bedste Norske Krimi.
Modtryk, 512 sider, 299 kr.
Få flere bogtip på næste side.
Boganmelder Katrine Nadia Jørgensen:
Mari Jungstedt: Den dobbelte tavshed
–Jeg skal bestemt læse svenske Mari Jungstedts “Den dobbelte tavshed“, fordi jeg bliver nødt til at have en krimi liggende under parasollen på sommerhusets terrasse.
People’s Press, 350 sider, 300 kr.
Mette Moestrup: Dø, løgn, dø
– Jeg glæder mig også til digtsamlingen ”Dø, løgn, dø”, fordi Mette Moestrup skriver abrupt og aggressivt og udfordrer den måde, vi tænker (kvinder) i kasser på. Der er plads til Moestrup i enhver rejsekuffert.
Gyldendal, 176 sider, 230 kr.
Kim Fupz Aakeson: De gale
– Jeg kan stadig huske dengang, jeg forsvandt i et hjørne af skolebiblioteket med Kim Fupz Aakesons ungdomsroman ”De gale” i hånden. Nu er bogen lavet som en tegneseriefortælling – og den skal med i min kuffert.
Rosinante, 142 sider, 250 kr.
Læs også: 3 bogtip til weekenden