4 gode temaer til dit barns pakkekalender

4 gode temaer til dit barns pakkekalender

Skal du lave pakkekalender til dit barn, er det en god idé at bygge den op omkring et tema. Det gør legen med kalendergaverne sjovere for dit barn – og letter arbejdet for dig.

Hvis du vil undgå at stæse rundt i Søstrene Grene eller en Tiger-butik fem minutter i 1. december og proppe ting ned i kurven, som du inderst inde godt ved, der ikke er så meget leg i, så find på et fælles tema for gaverne. Det kan for eksempel være et bondegårdstema eller et dukkehustema.

Bygger du pakkekalenderen op omkring et tema, vil det både gøre det lettere for dig at finde på gaver (der bor mange dyr på en bondegård, for slet ikke at tale om hvor mange nips der kan være i et dukkehus). Den ekstra gevinst ved et tema er også, at det faktisk bliver sjovere og sjovere for barnet at lege, jo flere ting han eller hun pakker ud i løbet af december. Du kan vælge at købe en større ‘samlende’ gave i julegave som for eksempel en bondegård eller et dukkehus – eller lægge ud med den store – og ofte dyrere – gave 1. december.

FIND TEMAET DER PASSER TIL DIT BARN I BOKSENE TIL HØJRE>>

Hjemmelavede gaver

Det behøver dog ikke at blive dyrere, bare fordi du bygger pakkekalenderen op omkring et tema. Tænk også gerne i hjemmelavede løsninger for nogle af pakkerne – for eksempel et dukkehus, som du selv har lavet af en papkasse – så den samlede pris ikke bliver for høj. Eller tilføj ting til temaet, som dit barn alligevel skal bruge – vanter, hue, strømpebukser. Vi har valgt fire temaer ud, som appellerer til mange børn – det føromtalte dukkehustema og så et køkkentema, pyntepige- tema (økologisk naturligvis) og temaet ‘den seje skater-dreng’.

Med udgangspunkt i de fire temaer, har vi så fundet gaverne til den første halvdel af december. Vi håber, at du bliver inspireret – og selv har lyst til at begive dig ud på tema-gaveræs for at finde de sidste gaver for at fuldende pakkekalenderen.

4 eller 24 gaver?

Der er dog ingen, der siger, at der død og pine skal være en gave hver dag. Hvis du ikke orker at finde og pakke 24 gaver ind, så prøv for eksempel en model med 4 adventsgaver, 8 weekendgaver eller måske en gave hver anden dag.

Hvis du har flere børn, kan børnene også deles om 24 gaver, det vil sige for eksempel pakke en gave op hver anden eller tredje dag. Hvis du allerede nu kan forudse, at en af disse ‘mindre’ gavemodeller vil vække ramaskrig på børneværelset, fordi der jo var 24 pakker til hvert barn sidste år, kan du måske alliere dig med en imaginær nisse, som kan hjælpe lidt til med at få børnenes forventninger på plads.

En nisse kan jo allerede 1. december forklare sig via et brev til børnene – for eksempel skrevet med nisse-skrift. Måske har nissen rigtig travlt og kan ikke nå at komme med gaver hver dag? Måske har nissen bare valgt at give nogle lidt bedre gaver til jeres børn og kommer derfor kun i weekenden? Det er jo ikke til at vide … I alle tilfælde handler det om at afstemme forventningerne med børnene på en god måde.

Pak gaverne ind

Orker du at pakke gaverne ind, er selve gaveudpakningen den halve glæde for børnene. Gør det gerne, før den 1. december, så du slipper for at skulle pakke små gaver ind sent om aftenen (eller midt om natten), fordi du pludselig er løbet tør. Afhængig af, om dit barn kan holde fingrene fra gaverne, er det også hyggeligt at hænge gaverne op et sted i huset – det giver lidt ekstra julestemning.

LÆS MEGET MERE OM JUL I DENNE MÅNEDS NUMMER AF VORES BØRN JUNIOR