Sådan gør du dit hjem personligt
Siden Anne Mette var helt lille, har hun elsket at tegne og bruger gerne det helt store lærred – nemlig væggen. Se her, hvordan hun har indrettet sig med vægtegninger, loppefund, nyt design og skøre ting som skruptudser i glas.
Anne Mette Skodborg Jensen kan altid finde en god undskyldning for at se en Tim Burton film. Den giver hende nemlig inspiration til hendes mange tegninger. Faktisk finder hun inspiration over alt. Det kan være alt fra et mønster på en serviet til graffiti i bybilledet.
Hun drages af det lidt skæve, og i hendes egen streg er humor vigtigt, specielt når hun tegner mennesker. Når hun skal i gang med en tegning, ryster hun ikke på hånden, heller ikke selvom det er det helt store format.
– Det er jo kun mig, som ved, hvordan det skal se ud, så jeg er ikke bange for at lave fejl, siger Anne Mette.
Anne Mette i gang med en vægtegning i stuen.
Den lille vinkelstue giver god mulighed for at dele stuen op i to afdelinger med spiseafdelingen og sofahjørne for sig.
Til venstre: Sofaen er fra B&W hallen. Det er et bevidst valg, at parret ikke har købt en stor loungesofa, som ville fylde for meget i rummet. Billedet er købt på en rejse til Berlin. Og sofabordet fra 1970'erne er hentet ned fra Anne Mettes fars loft, hvor det, i følge Anne Mette, har stået hengemt, siden det blev umoderne en gang i 1980'erne.
Til højre: Det gamle skab har fået en gang sort maling og er en flot kontrast til de rene, grafiske linjer i plakaten fra det københavnske teater Republique.
Til venstre: Da Anne Mette overtog lejligheden, var køkkenet i en sørgelig forfatning. Loftpladerne var ved at falde ned, der var store huller i væggen og gulvet var dækket af gråt laminat. Alt er blevet malet hvidt - selv gulvet. Og lågerne har fået nye greb i læder.
Til venstre: Der manglede både skabsplads og bordplads i køkkenet. Derfor købte Anne Mette det rummelige rullebord i stål i Ikea. Lampen er et loppefund, som har fået en ny ledning.
Til højre: Der manglede både skabsplads og bordplads i køkkenet. Derfor købte Anne Mette det rummelige rullebord i stål i Ikea. Lampen er et loppefund, som har fået en ny ledning.
Et lille kontorhjørne er der også blevet plads til i soveværelset.
Udover at have gået på kunstskole i Firenze og Vejle er Anne Mette udlært dekoratør i Magasin. Derfor har indretning og det at omgive sig med pæne ting en stor betydning.
Anne Mette havde boet i lejligheden nogle år, før hun mødte Steffen.
– Da han skulle flytte ind, sagde jeg til ham, at han skulle vide, at jeg ikke trives med grimme ting, hvortil han svarede, at så var han da glad for, at han måtte være der, griner hun.
Parret har sammen lavet lidt om og købt nyt, så lejligheden i dag fungerer efter begges behov.
Men da Anne Mette for 4 år siden købte lejligheden, var den langt fra indflytningsklar. Sælgeren var storryger, så hele lejligheden var nikotingul og trængte i den grad til knofedt og mange liter hvid maling. Alligevel var Anne Mette ikke i tvivl om, at hun gerne ville købe den.
– Jeg faldt for alle de fine detaljer og de store rum. Det er ikke så tit, man ser en to- værelses lejlighed, som virker så rummelig, siger Anne Mette, der også er tilfreds med beliggenheden tæt på byen og Christianshavn Volde, men ikke langt fra naturen i Amager Strandpark.
Overalt i lejligheden gemmer der sig plads til opbevaring. Pladsen under vindueskarmene er udnyttet til små indbyggede skabe, og over alle radiatorer er der sat en hylde op, man kan bruge til at lave små udstillinger.
LÆS OGSÅ: Parcelhus i harmonisk 50'er stil
Skrubtudser på glas
Det er vigtigt for Anne Mette, at hjemmet er personligt.
– Langt de fleste af vores ting har en historie om, hvordan vi fandt dem, fortæller Anne Mette, hvis arbejde bringer hende meget rundt i landet.
– Tit tager jeg en runde i den by, jeg besøger, for at se, om der er noget spændende. Det samme gælder, når jeg er på storbyferie, hvor jeg typisk har sat mig grundigt ind i områderne, inden vi tager af sted, så jeg er klar til at gå på opdagelse.
Ofte falder hun for de lidt skæve ting. På et loppemarked på Fanø fandt hun nogle konserverede tudser i glas, som hun absolut måtte eje.
– Jeg var skræksagen for, at glasset skulle smadre på vej hjem.
Generelt er det vigtigere for Anne Mette, at der ligger en sjov historie bag, end at det for eksempel er et dyrt mærke.
– Jeg kan godt lide de danske designere fra 1950-60erne, og der er også mange nye, som gør det godt. Men jeg går ikke så meget op i, hvem designeren er, bare jeg kan lide det, jeg ser.