Æble-brombær-crumble

Æble-brombær-crumble

6 personer

Ingredienser

  • 600 g æbler
  • 250 g brombær
  • 100 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • Desuden:
  • 125 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • Pynt:
  • sigtet flormelis
  • Tilbehør:
  • flødeskum

  1. Skær æblerne i kvarter, og fjernkernehus og stilk. Skær æblebådenetyndere ud, så hver kvart blivertil ca. 3 både. Læg æblebådene i etsmurt ovnfast fad. Fordel brombærover.
  2. Bland sukker og vaniljekorn, ogdrys det over æbler og bær.
  3. Smuldr smørret i hvedemel ogsukker, til det er som revet ost. Drysdet over æblerne. Bag kagen midti ovnen ved 200 gr. ca. 40 min. Pyntmed sigtet flormelis. Server lun ellerkold med flødeskum til.