cupcakes med æbler

Æblecupcakes med kokos frosting

Fantastiske æblecupcakes

7 stk.

Ingredienser

  • 3 mellemstore æg
  • 30 g ahornsirup eller æblesirup
  • 25 g kokosolie
  • 35 g kokosfibermel
  • salt
  • 1 spsk vand
  • ½ tsk æbleeddike
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt kanel
  • 150 g æbler, renset og søde
  • ¼ tsk natron

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen pa 175°. Pisk æg godt med sirup. Rør kokosolie i og derefter kokosmel, en knivspids salt, vand, eddike og krydderier. Skær halvdelen af æblerne i småstykker og riv den anden halvdel groft. Bland i dejen og rør til sidst natron i.
  2. Fordel i 6-7 muffinforme afhængigt af størrelsen. Bag ca. 25 minutter.
  3. Frosting: Vær opmærksom på, at du skal have en dåse kokosmælk i køleskabet mindst to timer, inden du kan lave frostingen. Rør kokosmælkefedtet med honning, så det er fri for klumper. Smør cremen på kagerne eller kom den i en pose og lad den ligge på køl et par timer. Klip et lille hul i posen og dekorer kagen i et smukt mønster. Fordel frostingen over de afkølede muffins og pynt med kokoschips og hakkede pistaciekerner.
  4. Opskriften er fra Lisbeth Tordendahls bog Det søde - sundhed & nydelse. Forlaget Wisefood