Æbletærte med marcipanfyld
Æbletærte er altid et sikkert hit! Prøv denne version med med marcipanfyld og server med en klat iskold flødeskum.
10 personer
Ingredienser
- 225 g hvedemel
- 25 g mandelmel
- 75 g flormelis
- 150 g koldt smør
- 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
- 100 g revet marcipan
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 1 stort æg
- 3-4 mellemstore syrlige æbler i tynde både
Sådan gør du:
- Smør en tærteform med løs bund.
- Bland mel, mandelmel og flormelis i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det med melet, til du har en blanding, som ligner grov rasp.
- Tilsæt æggeblommer, og ælt hurtigt dejen sammen, til den er ensartet. Pak den ind i film, og læg den på køl i 30-45 minutter.
- Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 3-4 mm, og læg den over i formen. Tryk forsigtigt siderne ind, og fjern overskydende dej. Prik med en gaffel i bund og sider, og bag den i 12-15 minutter, til den er let gylden.
- Tag den ud af ovnen, og lad den køle helt af.
- Imens bunden bager, laves marcipancremen ved at piske marcipan med smør og sukker til en luftig masse. Tilsæt ægget, og pisk yderligere et øjeblik, til massen er ensartet.
- Fordel cremen over bunden, og læg æblebådene ovenpå.
- Bag tærten ved 180 grader i midten af ovnen i 30 minutter. Tag tærten ud, og lad den køle af, før den tages ud af formen.