Bag dejlige hveder til Store Bededag
Lækre varme hveder til store bededag - det kræver lidt tid at bage hveder selv, men smagen er det hele værd. Her får du opskriften på verdens bedste varme hveder - hjemmebagte hvedeknopper.
12 stk. varme hveder
Total:2 timer 45 minutter
Ingredienser
- Varme hveder
- Arbejdstid: 20 min.
- Hævetid: 2 timer
- Bagetid: ca. 20-25 min.
- Fryse-egnede
- 500 g hvedemel
- 25 g sukker
- 1 tsk groft salt
- evt. 1 tsk stødt kardemomme
- 25 g gær
- 1 ½ dl letmælk
- 100 g smør (smeltet)
- 1 ½ dl vand
- Forslag til fyld og smagstilsætning (1):
- 2 stk stødt kardemomme
- Forslag til fyld og smagstilsætning (2):
- 1 spsk blå birkes
- ½ stang vanilje (kornene)
- Forslag til fyld og smagstilsætning (3):
- 100 g mørk chokolade (hakket)
- Tilbehør:
- Smør og syltetøj
- eller flødeost naturel rør med hakket syltet appelsinskal
Sådan bager du varme hveder
- 1. Bland mel med sukker og salt og evt. kardemomme. Smuldr gæren i mælken og tilsæt smør og vand.
- 2. Rør blandingen i melet. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.
- 3. Tril en pølse af dejen og form 12 boller.
- 4. Læg bagepapir i en bageform eller et ovnfast fad på ca. 25 x 20 cm. Læg bollerne tæt ved siden af hinanden med ca. 1 cm’s afstand. Lad dem hæve i 2 timer.
- 5. Sæt dem på nederste ribbe i en 225 grader varm ovn i ca. 25 min. Lad dem køle af på en bagerist.
- 6. Flæk hvederne og rist dem evt. sprøde. Servér med smør, syltetøj eller flødeost.
- TIP: Lav din egen flødeost til de lækre lune hveder
- Flødeost med tørrede frugter:
- Rør 100 g flødeost naturel med 2 spsk hakket, syltet appelsinskal eller f.eks. hakkede figner eller tranebær. Smør ristede hveder med det fine pålæg.
PRØV OGSÅ:Varme hveder med fordej
SE MERE:Grove varme hveder med gulerod
Har du ikke lyst til hveder, så prøv de lækreKærnemælkshorn
Eller måske en hjemmelavet marmelade? Prøv f.eks. vores opskrift på marmelade af mirabeller